Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 16

1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Sa nu-ti iei nevasta si sa n-ai in locul acesta nici fii nici fiice!

3. Caci asa vorbeste Domnul despre fiii si fiicele care se vor naste in locul acesta, despre mamele care-i vor naste si despre tatii lor care le vor da nastere in tara aceasta:

4. vor muri doborati de boala rea. Nimeni nu-i va plange, nici nu-i va ingropa, ci vor fi ca un gunoi pe pamant; vor pieri de sabie si de foamete; si trupurile lor moarte vor sluji ca hrana pasarilor cerului si fiarelor pamantului."

5. Caci asa vorbeste Domnul: "Sa nu intri in nicio casa de jale, sa nu plangi in ea si nici sa nu te bocesti cu ei, caci Mi-am luat inapoi de la poporul acesta pacea Mea, zice Domnul, bunatatea si indurarea Mea.

6. Si mari si mici, toti vor muri in tara aceasta si nu vor fi ingropati: nimeni nu-i va plange, nimeni nu-si va face taieturi din pricina lor si nu se va rade pentru ei.

7. Nimeni nu le va pune masa in timpul jelirii ca sa-i mangaie pentru cel mort; si nimeni nu le va intinde paharul mangaierii pentru tatal sau pentru mama lor.

8. Sa nu intri nici intr-o casa de petrecere ca sa te asezi cu ei, sa mananci si sa bei."

9. Caci asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Iata, voi face sa inceteze in locul acesta, sub ochii vostri si in zilele voastre, strigatele de bucurie si strigatele de veselie, cantecele mirelui si cantecele miresei. -

10. Cand vei vesti poporului acestuia toate aceste lucruri, ei iti vor zice: "Pentru ce ne ameninta Domnul cu toate aceste mari nenorociri? Ce nelegiuire si ce pacat am facut impotriva Domnului Dumnezeului nostru?"

11. Atunci sa le raspunzi: "Parintii vostri M-au parasit, zice Domnul, s-au dus dupa alti dumnezei, le-au slujit si s-au inchinat inaintea lor; iar pe Mine M-au parasit si n-au pazit Legea Mea!

12. Si voi ati facut si mai rau decat parintii vostri; caci iata ca fiecare umblati dupa pornirile inimii voastre rele si nu M-ascultati.

13. De aceea, va voi muta din tara aceasta intr-o tara pe care n-ati cunoscut-o nici voi, nici parintii vostri; si acolo veti sluji altor dumnezei, zi si noapte, caci nu va voi ierta!

14. De aceea, iata, vin zile, zice Domnul, cand nu se va mai zice: "Viu este Domnul care a scos din tara Egiptului pe copiii lui Israel!"

15. Ci se va zice: "Viu este Domnul care a scos pe copiii lui Israel din tara de la miazanoapte si din toate tarile unde-i izgonise!" Caci ii voi aduce inapoi in tara lor, pe care o dadusem parintilor lor.

16. Iata, trimit o multime de pescari, zice Domnul, si-i vor pescui; si dupa aceea, voi trimite o multime de vanatori, si-i vor vana pe toti muntii si pe toate dealurile, si in crapaturile stancilor.

17. Caci ochii Mei sunt cu luare aminte la toate caile lor; ele nu sunt ascunse inaintea fetei Mele, si nelegiuirea lor nu este ascunsa de privirile Mele.

18. De aceea, le voi rasplati mai intai indoit nelegiuirea si pacatul lor, pentru ca Mi-au spurcat tara, pentru ca Mi-au umplut mostenirea cu trupurile moarte ale jertfelor aduse idolilor lor si cu uraciunile lor." -

19. Doamne, taria, cetatuia si scaparea mea in ziua necazului! Neamurile vor veni la Tine de la marginile pamantului si vor zice: "Parintii nostri n-au mostenit decat minciuna, idoli deserti care nu sunt de niciun ajutor!

20. Cum poate omul sa-si faca dumnezei care nu sunt dumnezei?" -

21. "De aceea, iata ca le arat de data aceasta si-i fac sa stie puterea si taria Mea; si vor cunoaste ca numele Meu este Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***