Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 15

1. Domnul mi-a zis: "Chiar daca Moise si Samuel s-ar infatisa inaintea Mea, tot n-as fi binevoitor fata de poporul acesta. Izgoneste-l dinaintea Mea, duca-se!

2. Si daca-ti vor zice: "Unde sa ne ducem?", sa le raspunzi: "Asa vorbeste Domnul: "La moarte, cei sortiti la moarte, la sabie, cei sortiti sabiei, la foamete, cei sortiti foametei, la robie, cei sortiti robiei!"

3. Caci voi trimite impotriva lor patru feluri de nenorociri, zice Domnul: sabia, ca sa-i ucida, cainii, ca sa-i sfasie, pasarile cerului si fiarele pamantului, ca sa-i manance si sa-i nimiceasca.

4. Ii voi face de pomina pentru toate imparatiile pamantului, din pricina lui Manase, fiul lui Ezechia, imparatul lui Iuda, si pentru tot ce a facut el in Ierusalim.

5. Caci cine sa aiba mila de tine, Ierusalime, cine sa te planga? Cine sa mearga sa te intrebe de sanatate?

6. M-ai parasit, zice Domnul, ai dat inapoi; de aceea Imi intind mana impotriva ta si te nimicesc: sunt satul de mila.

7. Ii vantur cu lopata, la portile tarii; ii lipsesc de copii, pierd pe poporul Meu, caci nu s-au abatut de la caile lor.

8. Vaduvele lor sunt mai multe decat boabele de nisip din mare; peste mama tanarului aduc un pustiitor ziua in amiaza mare; fac sa cada deodata peste ea necazul si groaza.

9. Cea care nascuse sapte fii tanjeste, isi da sufletul; soarele ei apune cand este inca ziua: este rosie, acoperita de rusine. Pe cei ce mai raman ii dau prada sabiei inaintea vrajmasilor lor, zice Domnul." -

10. Vai de mine, mama, ca m-ai nascut pe mine, om de cearta si de pricina pentru toata tara! Nu iau cu imprumut, nici nu dau cu imprumut, si totusi toti ma blestema!"

11. Domnul a raspuns: "Da, vei avea un viitor fericit; da, voi sili pe vrajmas sa te roage la vreme de nenorocire si la vreme de necaz!

12. Poate fierul sa franga fierul de la miazanoapte si arama?

13. Averile si comorile tale le voi da prada fara despagubire, din pricina tuturor pacatelor tale, pe tot tinutul tau.

14. Te voi duce rob la vrajmasul tau intr-o tara pe care n-o cunosti, caci focul maniei Mele s-a aprins si arde peste voi!" -

15. Tu stii tot, Doamne! Adu-Ti aminte de mine, nu ma uita, razbuna-ma pe prigonitorii mei! Nu ma lua, dupa indelunga Ta rabdare. Gandeste-Te ca sufar ocara din pricina Ta!

16. Cand am primit cuvintele Tale, le-am inghitit; cuvintele Tale au fost bucuria si veselia inimii mele, caci dupa Numele Tau sunt numit, Doamne Dumnezeul ostirilor!

17. N-am sezut in adunarea celor ce petrec, ca sa ma inveselesc cu ei: de frica puterii Tale, am stat singur la o parte, caci ma umplusem de manie.

18. Pentru ce nu mai conteneste suferinta mea? Pentru ce ma ustura rana si nu vrea sa se vindece? Sa fii Tu pentru mine ca un izvor inselator, ca o apa care seaca? -

19. De aceea asa vorbeste Domnul: "Daca te vei lipi iarasi de Mine, iti voi raspunde iarasi, si vei sta inaintea Mea; daca vei desparti ce este de pret de ce este fara pret, vei fi ca gura Mea. Ei sa se intoarca la tine, nu tu sa te intorci la ei!

20. Te voi face pentru poporul acesta ca un zid tare de arama; ei se vor razboi cu tine, dar nu te vor birui; caci Eu voi fi cu tine ca sa te scap si sa te izbavesc, zice Domnul.

21. Te voi izbavi din mana celor rai si te voi scapa din mana asupritorilor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***