Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 14

1. Cuvantul Domnului spus lui Ieremia cu prilejul secetei:

2. "Iuda jeleste, cetatile lui sunt pustiite, triste, posomorate, si strigatele Ierusalimului se inalta.

3. Cei mari trimit pe cei mici sa aduca apa, dar cei mici, cand se duc la fantani, nu gasesc apa si se intorc cu vasele goale: rusinati si rositi, isi acopera capul.

4. Pamantul crapa, pentru ca nu cade ploaie in tara, si plugarii, inselati in nadejdea lor, isi acopera capul.

5. Chiar si cerboaica de pe camp naste si isi paraseste puii, pentru ca nu gaseste verdeata.

6. Magarii salbatici stau pe locuri inalte si plesuve, tragand aer ca niste serpi; li se topesc ochii, pentru ca nu este iarba." -

7. Daca nelegiuirile noastre marturisesc impotriva noastra, lucreaza pentru Numele Tau, Doamne! Caci abaterile noastre sunt multe, am pacatuit impotriva Ta.

8. Tu, care esti nadejdea lui Israel, Mantuitorul lui la vreme de nevoie: pentru ce sa fii ca un strain in tara, ca un calator care intra doar sa petreaca noaptea in ea?

9. De ce sa fii ca un om incremenit, ca un viteaz care nu ne poate ajuta? Si totusi Tu esti in mijlocul nostru, Doamne, si Numele Tau este chemat peste noi. De aceea nu ne parasi! -

10. Iata ce spune Domnul despre poporul acesta: "Le place sa alerge incoace si incolo. Nu-si cruta picioarele; de aceea Domnul n-are placere de ei; acum isi aduce aminte de nelegiuirile lor si le pedepseste pacatele!"

11. Si Domnul mi-a zis: "Nu mijloci pentru poporul acesta!

12. Caci, chiar daca vor posti, tot nu le voi asculta rugaciunile, si, chiar daca vor aduce arderi de tot si jertfe de mancare, nu le voi primi; ci vreau sa-i nimicesc cu sabia, cu foametea si cu ciuma."

13. Eu am raspuns: "Ah! Doamne Dumnezeule! Iata ca prorocii lor le zic: "Nu veti vedea sabie si nu veti avea foamete; ci Domnul va va da in locul acesta o pace trainica."

14. Dar Domnul mi-a raspuns: "Prorocii lor prorocesc minciuni in Numele Meu; Eu nu i-am trimis, nu le-am dat porunca si nu le-am vorbit; ci ei va prorocesc niste vedenii mincinoase, prorociri desarte, inselatorii si inchipuiri scoase din inima lor.

15. De aceea asa vorbeste Domnul despre prorocii care macar ca nu i-am trimis Eu, prorocesc totusi in Numele Meu si zic: "Nu va fi nici sabie, nici foamete in tara aceasta." - Prorocii acestia vor pieri ucisi de sabie si de foamete!

16. Iar aceia carora le prorocesc ei vor fi intinsi pe ulitele Ierusalimului de foamete si sabie; nu va avea cine sa-i ingroape, nici pe ei, nici pe nevestele lor, nici pe fiii lor, nici pe fiicele lor; voi turna astfel rautatea lor asupra lor.

17. Spune-le lucrul acesta: "Imi varsa lacrimi ochii zi si noapte si nu se opresc. Caci fecioara, fiica poporului meu, este greu lovita cu o rana foarte usturatoare.

18. Daca ies la camp, dau peste oameni strapunsi de sabie. Daca intru in cetate, dau peste niste fiinte sleite de foame; chiar si prorocul si preotul cutreiera tara fara sa stie unde merg." -

19. Ai lepadat Tu de tot pe Iuda si a urat sufletul Tau atat de mult Sionul? Pentru ce ne lovesti asa, ca nu mai este nicio vindecare pentru noi? Trageam nadejde de pace, si nu vine nimic bun; asteptam o vreme de vindecare, si nu-i decat groaza!

20. Doamne, ne recunoastem rautatea noastra si nelegiuirea parintilor nostri; caci am pacatuit impotriva Ta.

21. Pentru Numele Tau nu nesocoti, nu necinsti scaunul de domnie al slavei Tale! Nu uita, nu rupe legamantul Tau cu noi!

22. Este oare printre idolii neamurilor vreunul care sa aduca ploaie? Sau poate cerul sa dea ploaie? Nu dai Tu ploaie, Doamne Dumnezeul nostru? Noi nadajduim in Tine, caci Tu ai facut toate aceste lucruri! -

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***