Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 13

1. Asa mi-a vorbit Domnul: "Du-te de cumpara-ti un brau de in si pune-l in jurul coapselor tale; dar sa nu-l inmoi in apa!"

2. Am cumparat braul, dupa porunca Domnului, si l-am pus in jurul coapselor mele.

3. Apoi cuvantul Domnului mi-a vorbit a doua oara astfel:

4. "Ia braul pe care l-ai cumparat si pe care l-ai pus in jurul coapselor tale, scoala-te, du-te la Eufrat si ascunde-l acolo in crapatura unei stanci."

5. M-am dus si l-am ascuns la Eufrat, cum imi poruncise Domnul.

6. Dupa mai multe zile, Domnul mi-a zis: "Scoala-te, du-te la Eufrat si ia de acolo braul pe care-ti poruncisem sa-l ascunzi acolo!"

7. M-am dus la Eufrat, am sapat si am luat braul din locul in care-l ascunsesem; dar iata ca braul era stricat si nu mai era bun de nimic.

8. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

9. Asa vorbeste Domnul: "Asa voi nimici mandria lui Iuda si mandria peste masura de mare a Ierusalimului.

10. Poporul acesta este un popor rau: nu vrea sa asculte cuvintele Mele, urmeaza pornirile inimii lui si merge dupa alti dumnezei, ca sa le slujeasca si sa se inchine inaintea lor; de aceea va ajunge intocmai ca braul acesta care nu mai este bun de nimic!

11. Caci, cum se lipeste braul de coapsele unui om, asa Imi lipisem Eu toata casa lui Israel si toata casa lui Iuda, zice Domnul, ca sa fie poporul Meu, numele Meu, lauda Mea si slava Mea; dar nu M-au ascultat.

12. De aceea spune-le cuvintele acestea: Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Toate vasele se vor umple cu vin!" Si ei iti vor zice: "Crezi ca noi nu stim ca toate vasele se vor umple cu vin?"

13. Atunci spune-le: Asa vorbeste Domnul: "Iata, voi umple pe toti locuitorii tarii acesteia, pe imparatii care stau pe scaunul de domnie al lui David, pe preoti, pe proroci si pe toti locuitorii Ierusalimului, ii voi umple de betie.

14. Ii voi sfarama pe unii de altii, pe parinti si pe fii laolalta, zice Domnul. Nu-i voi cruta, nu voi avea mila de ei, nu Ma voi indura de ei, nimic nu Ma va impiedica sa-i nimicesc."

15. Ascultati si luati aminte! Nu fiti mandri, caci Domnul vorbeste!

16. Dati slava Domnului Dumnezeului vostru pana nu vine intunericul, pana nu vi se lovesc picioarele de muntii noptii! Veti astepta lumina, dar El o va preface in umbra mortii si o va preface in negura adanca.

17. Iar daca nu vreti sa ascultati, voi plange in ascuns pentru mandria voastra; mi se vor topi ochii in lacrimi, pentru ca turma Domnului va fi dusa in robie.

18. Spune imparatului si imparatesei: "Sedeti pe pamant! Caci v-a cazut de pe cap cununa imparateasca ce va slujea ca podoaba."

19. Cetatile de la miazazi sunt inchise si nu-i cine sa deschida. Tot Iuda este dus in robie, da, in intregime este dus in robie.

20. Ridica-ti ochii si priveste pe cei ce vin de la miazanoapte. Unde este turma care-ti fusese data, turma de care erai asa de mandru?

21. Ce vei zice cand va pune mai mari peste tine pe strainii aceia pe care i-ai obisnuit sa-ti fie prieteni de aproape? Nu te vor apuca durerile cum apuca pe o femeie la nastere?

22. Si daca vei zice in inima ta: "Pentru ce mi se intampla lucrul acesta?" - Din pricina multimii nelegiuirilor tale ti s-au ridicat poalele hainelor si ti se dezgolesc calcaiele cu sila.

23. Poate un etiopian sa-si schimbe pielea sau un pardos sa-si schimbe petele? Tot asa, ati putea voi sa faceti binele, voi care sunteti deprinsi sa faceti raul?

24. "De aceea, ii voi risipi ca pleava luata de vantul pustiului.

25. Iata-ti soarta, partea pe care ti-o masor, zice Domnul, pentru ca M-ai uitat si ti-ai pus increderea in minciuna.

26. De aceea iti voi ridica poalele si ti le voi da peste cap ca sa ti se vada rusinea.

27. Am vazut preacurviile si nechezaturile tale, curviile nelegiuite pe dealuri si in ogoare, ti-am vazut uraciunile! Vai de tine, Ierusalime! Nu vrei sa te cureti? Cat vei mai zabovi?"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***