Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 12

1. Tu esti prea drept, Doamne, ca sa ma cert cu Tine; vreau totusi sa Te intreb asupra oranduirilor Tale. Pentru ce propaseste calea celor rai, si toti miseii traiesc in pace?

2. I-ai sadit, au prins radacina, cresc, fac rod. Ce-i drept, esti aproape de gura lor, dar departe de inima lor!

3. Totusi, Tu, Doamne, ma cunosti, ma vezi, imi cercetezi inima si vezi ca este cu Tine. Ia-i ca pe niste oi care trebuie taiate si pregateste-i pentru ziua macelului!

4. Pana cand sa se jeleasca tara si sa se usuce iarba de pe toate campiile? Pier vitele si pasarile din pricina rautatii locuitorilor. Caci ei zic: "El (Ieremia) n-are sa ne vada sfarsitul!" -

5. "Daca, alergand cu cei ce alearga pe picioare, ei te obosesc, cum vei putea sa te iei la intrecere cu niste cai? Si, daca nu te crezi la adapost decat intr-o tara linistita, ce vei face pe malurile ingamfate ale Iordanului?

6. Caci chiar fratii tai si casa tatalui tau te vand, ei insisi striga in gura mare dupa tine. Nu-i crede cand iti vor spune vorbe prietenoase. -

7. Mi-am parasit casa si Mi-am lasat mostenirea, Mi-am dat pe iubita Mea in mainile vrajmasilor ei.

8. Mostenirea Mea a ajuns pentru Mine ca un leu in padure, a mugit impotriva Mea; si de aceea o urasc.

9. A ajuns oare mostenirea Mea pentru Mine o pasare de prada pestrita, in jurul careia se strang pasarile de prada? - Duceti-va si strangeti toate fiarele campului, aduceti-le ca s-o manance! -

10. Un mare numar de pastori Imi pustiesc via, Imi calca ogorul in picioare; ogorul Meu cel placut il prefac intr-un pustiu parasit.

11. Il pustiesc, si el sta trist si pustiit inaintea Mea. Toata tara este pustiita, caci nimeni nu ia seama la ea.

12. Peste toate inaltimile pustiului vin pustiitori, caci sabia Domnului mananca tara de la un capat la altul; si nimeni nu-i lasat in pace.

13. Au semanat grau, si secera spini, s-au ostenit fara folos. - Sa va fie rusine de ce culegeti in urma maniei aprinse a Domnului!" -

14. Asa vorbeste Domnul despre toti vecinii Mei cei rai care se ating de mostenirea pe care am dat-o poporului Meu, Israel: "Iata, ii voi smulge din tara lor si voi smulge casa lui Iuda din mijlocul lor.

15. Dar, dupa ce-i voi smulge, voi avea iarasi mila de ei si-i voi aduce inapoi pe fiecare in mostenirea lui si pe fiecare in tara lui.

16. Si daca vor invata caile poporului Meu, daca vor jura pe Numele Meu zicand: "Viu este Domnul!", cum au invatat pe poporul Meu sa jure pe Baal, atunci vor fi fericiti in mijlocul poporului Meu.

17. Dar daca nu vor asculta nimic, voi nimici cu desavarsire pe un astfel de popor, il voi nimici si il voi pierde, zice Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***