Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12
Capitolul precedent

Hagai 2

1. In a douazeci si una zi a lunii a saptea, cuvantul Domnului a vorbit prin prorocul Hagai astfel:

2. "Vorbeste lui Zorobabel, fiul lui Sealtiel, dregatorul lui Iuda, lui Iosua, fiul lui Iotadac, marele preot, si ramasitei poporului si spune-le:

3. "Cine a mai ramas intre voi din cei ce au vazut Casa aceasta in slava ei dintai? Si cum o vedeti acum? Asa cum este, nu pare ea ca o nimica in ochii vostri?

4. Acum fii tare, Zorobabel! - zice Domnul. Fii tare si tu, Iosua, fiul lui Iotadac, marele preot! Fii tare si tu, tot poporul din tara, zice Domnul, si lucrati! Caci Eu sunt cu voi, zice Domnul ostirilor.

5. Eu raman credincios legamantului pe care l-am facut cu voi, cand ati iesit din Egipt, si Duhul Meu este in mijlocul vostru; nu va temeti!"

6. Caci asa vorbeste Domnul ostirilor: "Inca putina vreme, si voi clatina inca o data cerurile si pamantul, marea si uscatul;

7. voi clatina toate neamurile; comorile tuturor neamurilor vor veni, si voi umple de slava Casa aceasta, zice Domnul ostirilor.

8. Al Meu este argintul si al Meu este aurul, zice Domnul ostirilor.

9. Slava acestei Case din urma va fi mai mare decat a celei dintai, zice Domnul ostirilor; si in locul acesta voi da pacea, zice Domnul ostirilor."

10. In a douazeci si patra zi a lunii a noua, in anul al doilea al lui Darius, cuvantul Domnului a vorbit prin prorocul Hagai astfel:

11. "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Pune preotilor urmatoarea intrebare asupra Legii:

12. "Daca poarta cineva in poala hainei sale carne sfintita si atinge cu haina lui paine, bucate fierte, vin, untdelemn sau o mancare oarecare, lucrurile acestea vor fi sfintite?" Preotii au raspuns: "Nu!"

13. Si Hagai a zis: "Daca se atinge cineva spurcat prin atingerea de un trup mort de toate aceste lucruri, vor fi ele spurcate oare?" Preotii au raspuns: "Vor fi spurcate."

14. Atunci Hagai, luand iarasi cuvantul, a zis: "Tot asa este si poporul acesta, tot asa este si neamul acesta inaintea Mea, zice Domnul, asa sunt toate lucrarile mainilor lor: ce-Mi aduc ei acolo ca jertfa este spurcat!

15. Uitati-va, dar, cu bagare de seama la cele ce s-au intamplat pana in ziua de azi, pana sa se fi pus piatra pe piatra la Templul Domnului!

16. Atunci cand veneau la o gramada de douazeci de masuri, nu erau in ea decat zece; cand veneau la teasc sa scoata cinzeci de masuri, nu erau in el decat douazeci!

17. V-am lovit cu rugina in grau si cu taciune, si cu grindina; am lovit tot lucrul mainilor voastre. Si cu toate acestea, tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul.

18. Uitati-va cu bagare de seama la cele ce s-au petrecut pana in ziua de azi, pana in a douazeci si patra zi a lunii a noua, din ziua cand a fost intemeiat Templul Domnului, uitati-va cu bagare de seama la ele.

19. Mai era samanta in granare? Nici via, nici smochinul, nici rodiul si nici maslinul n-au mai adus nimic. Dar din ziua aceasta, Imi voi da binecuvantarea Mea."

20. Cuvantul Domnului a vorbit a doua oara lui Hagai, in a douazeci si patra zi a lunii, astfel:

21. "Vorbeste lui Zorobabel, dregatorul lui Iuda, si spune: "Voi clatina cerurile si pamantul;

22. voi rasturna scaunul de domnie al imparatiilor, voi nimici puterea imparatiilor neamurilor, voi rasturna si carele de razboi, si pe cei ce se suie in ele; caii si calaretii lor vor fi trantiti la pamant, si unul va pieri ucis de sabia altuia.

23. In ziua aceea, zice Domnul ostirilor, pe tine, Zorobabel, fiul lui Sealtiel, robul Meu - zice Domnul - te voi lua si te voi pastra ca pe o pecete; caci Eu te-am ales, zice Domnul ostirilor."

Capitolul precedent
pixel
***