Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul precedent

Habacuc 3

1. Rugaciunea prorocului Habacuc. (De cantat in felul cantecelor de jale.)

2. Cand am auzit, Doamne, ce ai vestit, m-am ingrozit. Insufleteste-Ti lucrarea in cursul anilor, Doamne! Fa-Te cunoscut in trecerea anilor! Dar, in mania Ta, adu-Ti aminte de indurarile Tale!

3. Dumnezeu vine din Teman, si Cel Sfant vine din muntele Paran… - (Oprire.) - Maretia Lui acopera cerurile, si slava Lui umple pamantul.

4. Stralucirea Lui este ca lumina soarelui, din mana Lui pornesc raze, si acolo este ascunsa taria Lui.

5. Inaintea Lui merge ciuma, si molima calca pe urmele Lui.

6. Se opreste si masoara pamantul cu ochiul; priveste si face pe neamuri sa tremure; muntii cei vesnici se sfarama, dealurile cele vechi se pleaca; El umbla pe carari vesnice.

7. Vad corturile Etiopiei pline de groaza, si se cutremura colibele din tara Madianului.

8. S-a maniat oare Domnul pe rauri? Impotriva raurilor se aprinde mania Ta sau impotriva marii se varsa urgia Ta, de ai incalecat pe caii Tai si Te-ai suit in carul Tau de biruinta?

9. Arcul Tau este dezvelit; blestemele sunt sagetile cuvantului Tau… - (Oprire.) - Tu despici pamantul ca sa dai drumul raurilor.

10. La vederea Ta se cutremura muntii; se napustesc rauri de apa; adancul isi ridica glasul si isi inalta valurile in sus.

11. Soarele si luna se opresc in locuinta lor, de lumina sagetilor Tale care pornesc, de stralucirea sulitei Tale care luceste.

12. Tu cutreieri pamantul in urgia Ta, zdrobesti neamurile in mania Ta.

13. Iesi ca sa izbavesti pe poporul Tau, sa izbavesti pe unsul Tau; sfarami acoperisul casei celui rau, o nimicesti din temelii pana in varf. - (Oprire.) -

14. Strapungi cu sagetile Tale capul capeteniilor lui care se napustesc peste mine ca furtuna, sa ma puna pe fuga, scotand strigate de bucurie ca si cum ar fi si mancat pe cel nenorocit in culcus.

15. Cu caii Tai mergi pe mare, pe spuma apelor mari.

16. Cand am auzit… lucrul acesta, mi s-a cutremurat trupul; la vestea aceasta, mi se infioara buzele, imi intra putrezirea in oase si-mi tremura genunchii. Caci as putea oare astepta in tacere ziua necazului, ziua cand asupritorul va merge impotriva poporului?

17. Caci, chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da niciun rod, rodul maslinului va lipsi, si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule, si nu vor mai fi boi in grajduri,

18. eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!

19. Domnul Dumnezeu este taria mea; El imi face picioarele ca ale cerbilor si ma face sa merg pe inaltimile mele. - Catre mai marele cantaretilor. De cantat cu instrumente cu corzi.

Capitolul precedent
pixel
***