Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Habacuc 2

1. M-am dus la locul meu de straja si stateam pe turn ca sa veghez si sa vad ce are sa-mi spuna Domnul si ce-mi va raspunde la plangerea mea.

2. Domnul mi-a raspuns si a zis: "Scrie prorocia si sap-o pe table, ca sa se poata citi usor!

3. Caci este o prorocie a carei vreme este hotarata, se apropie de implinire si nu va minti; daca zaboveste, asteapt-o, caci va veni si se va implini negresit.

4. Iata, i s-a ingamfat sufletul, nu este fara prihana in el; dar cel neprihanit va trai prin credinta lui.

5. Ca si cel beat si semet, cel mandru nu sta linistit; ci isi largeste gura ca Locuinta mortilor, este nesatios ca moartea, asa ca pe toate neamurile vrea sa le stranga la el si toate popoarele le trage la el.

6. Nu va fi el de batjocura tuturor acestora, de ras si de pomina? Se va zice: "Vai de cel ce aduna ce nu este al lui! Pana cand se va impovara cu datorii?"

7. Nu se vor ridica deodata cei ce te-au imprumutat? Nu se vor trezi asupritorii tai, si vei ajunge prada lor?

8. Fiindca ai jefuit multe neamuri, toata ramasita popoarelor te va jefui, din pricina varsarii sangelui oamenilor, din pricina silniciilor facute in tara impotriva cetatii si impotriva tuturor locuitorilor ei.

9. Vai de cel ce strange castiguri nelegiuite pentru casa lui, ca sa-si aseze apoi cuibul intr-un loc inalt si sa scape din mana nenorocirii!

10. Rusinea casei tale ti-ai croit, nimicind o multime de popoare, si impotriva ta insuti ai pacatuit.

11. Caci piatra din mijlocul zidului striga, si lemnul care leaga grinda ii raspunde.

12. Vai de cel ce zideste o cetate cu sange, care intemeiaza o cetate cu nelegiuire!

13. Iata, cand Domnul ostirilor a hotarat lucrul acesta, popoarele se ostenesc pentru foc, si neamurile se trudesc degeaba.

14. Caci pamantul va fi plin de cunostinta slavei Domnului ca fundul marii de apele care-l acopera.

15. Vai de cel ce da aproapelui sau sa bea, vai de tine care ii torni bautura spumoasa si-l ametesti ca sa-i vezi goliciunea!

16. Te vei satura de rusine in loc de slava; bea si tu si dezveleste-te! Iti va veni si tie randul sa iei paharul din dreapta Domnului si va veni rusinea peste slava ta.

17. Caci silniciile facute impotriva Libanului vor cadea asupra ta, si pustiirile fiarelor te vor ingrozi, pentru varsarea sangelui oamenilor si silniciile facute in tara impotriva cetatii si impotriva tuturor locuitorilor ei.

18. La ce ar putea folosi un chip cioplit, pe care-l ciopleste lucratorul? La ce ar putea folosi un chip turnat care invata pe oameni minciuni, pentru ca lucratorul care l-a facut sa-si puna increderea in el, pe cand el faureste numai niste idoli muti?

19. Vai de cel ce zice lemnului: "Scoala-te", si unei pietre mute: "Trezeste-te!" Poate ea sa dea invatatura? Iata ca este impodobita cu aur si argint, dar in ea nu este un duh care s-o insufleteasca.

20. Domnul insa este in Templul Lui cel sfant. Tot pamantul sa taca inaintea Lui!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***