Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Genesa (Facerea) 7

1. Domnul a zis lui Noe: "Intra in corabie, tu si toata casa ta; caci te-am vazut fara prihana inaintea Mea in neamul acesta de oameni.

2. Ia cu tine cate sapte perechi din toate dobitoacele curate, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca;

3. si cate sapte perechi, de asemenea, din pasarile cerului, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca, pentru ca sa le tii vie samanta pe toata fata pamantului.

4. Caci dupa sapte zile, voi face sa ploua pe pamant patruzeci de zile si patruzeci de nopti; si voi sterge astfel de pe fata pamantului toate fapturile pe care le-am facut."

5. Noe a facut tot ce-i poruncise Domnul.

6. Noe era de sase sute de ani cand a venit potopul pe pamant.

7. Si Noe a intrat in corabie cu fiii sai, cu nevasta sa si cu nevestele fiilor sai, din pricina apelor potopului.

8. Din dobitoacele curate si din dobitoacele necurate, din pasari si din tot ce se taraste pe pamant,

9. au intrat in corabie la Noe, doua cate doua, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca, asa cum poruncise Dumnezeu lui Noe.

10. Dupa cele sapte zile, au venit apele potopului pe pamant.

11. In anul al sase sutelea al vietii lui Noe, in luna a doua, in ziua a saptesprezecea a lunii, in ziua aceea, s-au rupt toate izvoarele Adancului celui mare si s-au deschis stavilarele cerurilor.

12. Ploaia a cazut pe pamant patruzeci de zile si patruzeci de nopti.

13. In aceeasi zi au intrat in corabie: Noe, Sem, Ham si Iafet, fiii lui Noe, nevasta lui Noe si cele trei neveste ale fiilor lui cu ei:

14. ei si toate fiarele campului dupa soiul lor, toate vitele dupa soiul lor, toate taratoarele care se tarasc pe pamant dupa soiul lor, toate pasarile dupa soiul lor, toate pasarelele, tot ce are aripi.

15. Au intrat in corabie la Noe, doua cate doua, din orice faptura care are suflare de viata.

16. Cele care au intrat, erau cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca, din orice faptura, dupa cum poruncise Dumnezeu lui Noe. Apoi Domnul a inchis usa dupa el.

17. Potopul a fost patruzeci de zile pe pamant. Apele au crescut si au ridicat corabia, si ea s-a inaltat deasupra pamantului.

18. Apele au ajuns mari si au crescut foarte mult pe pamant, si corabia plutea pe deasupra apelor.

19. Apele au ajuns din ce in ce mai mari si toti muntii inalti, care sunt sub cerul intreg, au fost acoperiti.

20. Cu cincisprezece coti s-au inaltat apele deasupra muntilor, care au fost acoperiti.

21. Si a pierit orice faptura care se misca pe pamant, atat pasarile, cat si vitele si fiarele, tot ce se tara pe pamant si toti oamenii.

22. Tot ce rasufla, tot ce avea suflare de duh de viata in nari, tot ce era pe pamantul uscat, a murit.

23. Toate fapturile care erau pe fata pamantului au fost nimicite, de la om pana la vite, pana la taratoare si pana la pasarile cerului: au fost nimicite de pe pamant. N-a ramas decat Noe si ce era cu el in corabie.

24. Apele au fost mari pe pamant o suta cincizeci de zile.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***