Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Genesa (Facerea) 33

1. Iacov a ridicat ochii si s-a uitat; si iata ca Esau venea cu patru sute de oameni. Atunci a impartit copiii intre Lea, Rahela si cele doua roabe.

2. A pus in frunte roabele cu copiii lor, apoi pe Lea cu copiii ei, si la urma pe Rahela cu Iosif.

3. El insusi a trecut inaintea lor; si s-a aruncat cu fata la pamant de sapte ori, pana ce s-a apropiat de tot de fratele sau.

4. Esau a alergat inaintea lui; l-a imbratisat, i s-a aruncat pe grumaz si l-a sarutat. Si au plans.

5. Esau, ridicand ochii, a vazut femeile si copiii si a zis: "Cine sunt aceia?" Si Iacov a raspuns: "Sunt copiii, pe care i-a dat Dumnezeu robului tau."

6. Roabele s-au apropiat, cu copiii lor, si s-au aruncat cu fata la pamant;

7. Lea si copiii ei, de asemenea, s-au apropiat si s-au aruncat cu fata la pamant; in urma s-au apropiat Iosif si Rahela si s-au aruncat cu fata la pamant.

8. Esau a zis: "Ce ai de gand sa faci cu toata tabara aceea pe care am intalnit-o?" Si Iacov a raspuns: "Voiesc sa capat trecere cu ea inaintea domnului meu."

9. Esau a zis: "Eu am din belsug, pastreaza, frate, ce este al tau."

10. Si Iacov a raspuns: "Nu; te rog, daca am capatat trecere inaintea ta, primeste darul acesta din mana mea; caci m-am uitat la fata ta cum se uita cineva la fata lui Dumnezeu, si tu m-ai primit cu bunavointa.

11. Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate." Astfel a staruit de el, si Esau a primit.

12. Esau a zis: "Haidem sa plecam si sa pornim la drum; eu voi merge inaintea ta."

13. Iacov i-a raspuns: "Domnul meu vede ca copiii sunt mici si am oi si vaci fatate; daca le-am sili la drum o singura zi, toata turma va pieri.

14. Domnul meu s-o ia inaintea robului sau; si eu voi veni incet pe urma, la pas cu turma, care va merge inaintea mea, si la pas cu copiii, pana voi ajunge la domnul meu, in Seir."

15. Esau a zis: "Vreau sa las cu tine macar o parte din oamenii mei." Si Iacov a raspuns: "Pentru ce aceasta? Mi-ajunge sa capat trecere inaintea ta, domnul meu!"

16. In aceeasi zi, Esau a luat drumul inapoi la Seir.

17. Iacov a plecat mai departe la Sucot. Si-a zidit o casa si a facut colibe pentru turme. De aceea s-a dat locului aceluia numele Sucot.

18. La intoarcerea lui din Padan-Aram, Iacov a ajuns cu bine in cetatea Sihem, in tara Canaan, si a tabarat inaintea cetatii.

19. Partea de ogor, pe care isi intinsese cortul, a cumparat-o de la fiii lui Hamor, tatal lui Sihem, cu o suta de chesita.

20. Si acolo a ridicat un altar pe care l-a numit El-Elohe-Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***