Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Genesa (Facerea) 28

1. Isaac a chemat pe Iacov, l-a binecuvantat si i-a dat porunca aceasta: "Sa nu-ti iei nevasta dintre fetele lui Canaan.

2. Scoala-te, du-te la Padan-Aram, in casa lui Betuel, tatal mamei tale, si ia-ti de acolo o nevasta, dintre fetele lui Laban, fratele mamei tale.

3. Dumnezeul cel Atotputernic sa te binecuvanteze, sa te faca sa cresti si sa te inmultesti, ca sa ajungi o ceata de noroade!

4. Sa-ti dea binecuvantarea lui Avraam, tie si semintei tale cu tine, ca sa stapanesti tara in care locuiesti ca strain si pe care a dat-o lui Avraam."

5. Si Isaac a trimis pe Iacov, care s-a dus la Padan-Aram, la Laban, fiul lui Betuel, arameul, fratele Rebecai, mama lui Iacov si a lui Esau.

6. Esau a vazut ca Isaac binecuvantase pe Iacov si-l trimisese la Padan-Aram, ca sa-si ia nevasta de acolo, si ca, binecuvantandu-l, ii daduse porunca aceasta: "Sa nu-ti iei nevasta dintre fetele lui Canaan."

7. A vazut ca Iacov ascultase de tatal sau si de mama sa si plecase la Padan-Aram.

8. Esau a inteles astfel ca fetele lui Canaan nu-i placeau tatalui sau Isaac.

9. Si Esau s-a dus la Ismael. El a mai luat de nevasta, pe langa nevestele pe care le avea, pe Mahalat, fata lui Ismael, fiul lui Avraam, si sora lui Nebaiot.

10. Iacov a plecat din Beer-Seba si si-a luat drumul spre Haran.

11. A ajuns intr-un loc unde a ramas peste noapte, caci asfintise soarele. A luat o piatra de acolo, a pus-o capatai si s-a culcat in locul acela.

12. Si a visat o scara rezemata de pamant, al carei varf ajungea pana la cer. Ingerii lui Dumnezeu se suiau si se coborau pe scara aceea.

13. Si Domnul statea deasupra ei si zicea: "Eu sunt Domnul Dumnezeul tatalui tau, Avraam, si Dumnezeul lui Isaac." Pamantul pe care esti culcat ti-l voi da tie si semintei tale.

14. Samanta ta va fi ca pulberea pamantului; te vei intinde la apus si la rasarit, la miazanoapte si la miazazi; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine si in samanta ta.

15. Iata, Eu sunt cu tine; te voi pazi pretutindeni pe unde vei merge si te voi aduce inapoi in tara aceasta; caci nu te voi parasi, pana nu voi implini ce-ti spun."

16. Iacov s-a trezit din somn si a zis: "Cu adevarat, Domnul este in locul acesta, si eu n-am stiut."

17. I-a fost frica si a zis: "Cat de infricosat este locul acesta! Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor!"

18. Si Iacov s-a sculat dis-de-dimineata, a luat piatra pe care o pusese capatai, a pus-o ca stalp de aducere aminte si a turnat untdelemn pe varful ei.

19. A dat locului acestuia numele Betel; dar mai inainte cetatea se chema Luz.

20. Iacov a facut o juruinta si a zis: "Daca va fi Dumnezeu cu mine si ma va pazi in timpul calatoriei pe care o fac, daca-mi va da paine sa mananc si haine sa ma imbrac

21. si daca ma voi intoarce in pace in casa tatalui meu, atunci Domnul va fi Dumnezeul meu;

22. piatra aceasta, pe care am pus-o ca stalp de aducere aminte, va fi casa lui Dumnezeu si Iti voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***