Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Genesa (Facerea) 23

1. Viata Sarei a fost de o suta douazeci si sapte de ani: acestia sunt anii vietii Sarei.

2. Sara a murit la Chiriat-Arba, adica Hebron, in tara Canaan; si Avraam a venit sa jeleasca pe Sara si s-o planga.

3. Avraam s-a sculat apoi dinaintea moartei sale si a vorbit astfel fiilor lui Het:

4. "Eu sunt strain si venetic printre voi, dati-mi un ogor, ca loc de ingropare la voi, ca sa-mi ingrop moarta si s-o ridic dinaintea mea."

5. Fiii lui Het au raspuns astfel lui Avraam:

6. "Asculta-ne, domnule! Tu esti ca un domnitor al lui Dumnezeu in mijlocul nostru; ingroapa-ti moarta in cel mai bun din mormintele noastre! Niciunul din noi nu te va opri sa-ti ingropi moarta in mormantul lui."

7. Avraam s-a sculat si s-a aruncat cu fata la pamant inaintea norodului tarii, adica inaintea fiilor lui Het.

8. Si le-a vorbit astfel: "Daca gasiti cu cale sa-mi ingrop moarta si s-o iau dinaintea ochilor mei, ascultati-ma si rugati pentru mine pe Efron, fiul lui Tohar,

9. sa-mi dea pestera Macpela, care-i a lui si care este chiar la marginea ogorului lui; sa mi-o dea in schimbul pretului ei, ca sa-mi slujeasca drept loc pentru ingropare in mijlocul vostru."

10. Efron era si el acolo in mijlocul fiilor lui Het. Si Efron, hetitul, a raspuns lui Avraam, in auzul fiilor lui Het si in auzul tuturor celor ce treceau pe poarta cetatii:

11. "Nu, domnul meu, asculta-ma! Iti daruiesc ogorul si-ti daruiesc si pestera care este in el. Ti le daruiesc in fata fiilor norodului meu: si ingroapa-ti moarta."

12. Avraam s-a aruncat cu fata la pamant inaintea norodului tarii.

13. Si a vorbit astfel lui Efron, in auzul norodului tarii: "Asculta-ma, te rog! Iti dau pretul ogorului: primeste-l de la mine; si-mi voi ingropa moarta in el."

14. Si Efron a raspuns astfel lui Avraam:

15. "Domnul meu, asculta-ma! O bucata de pamant de patru sute de sicli de argint, ce este aceasta intre mine si tine? Ingroapa-ti, dar, moarta!"

16. Avraam a inteles pe Efron. Si Avraam a cantarit lui Efron pretul cumpararii despre care vorbise, in fata fiilor lui Het: patru sute de sicli de argint, care mergeau la orice negustor.

17. Ogorul lui Efron din Macpela, care este fata in fata cu Mamre, ogorul si pestera din el si toti copacii care se aflau in ogor si in toate hotarele lui de jur imprejur

18. au fost intarite astfel ca mosie a lui Avraam, in fata fiilor lui Het si a tuturor celor ce treceau pe poarta cetatii.

19. Dupa aceea, Avraam a ingropat pe Sara, nevasta sa, in pestera din ogorul Macpela, care este fata in fata cu Mamre, adica Hebron, in tara Canaan.

20. Ogorul si pestera din el au fost intarite astfel lui Avraam ca ogor pentru inmormantare de catre fiii lui Het.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***