Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Genesa (Facerea) 22

1. Dupa aceste lucruri, Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam si i-a zis: "Avraame!" "Iata-ma!", a raspuns el.

2. Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pe care-l iubesti, pe Isaac; du-te in tara Moria si adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ti-l voi spune."

3. Avraam s-a sculat dis-de-dimineata, a pus saua pe magar si a luat cu el doua slugi si pe fiul sau, Isaac. A taiat lemne pentru arderea de tot si a pornit spre locul pe care i-l spusese Dumnezeu.

4. A treia zi, Avraam a ridicat ochii si a vazut locul de departe.

5. Si Avraam a zis slugilor sale: "Ramaneti aici cu magarul; eu si baiatul ne vom duce pana acolo sa ne inchinam, si apoi ne vom intoarce la voi."

6. Avraam a luat lemnele pentru arderea de tot, le-a pus in spinarea fiului sau, Isaac, si a luat in mana focul si cutitul. Si au mers astfel amandoi impreuna.

7. Atunci Isaac, vorbind cu tatal sau, Avraam, a zis: "Tata!" "Ce este, fiule?", i-a raspuns el. Isaac a zis din nou: "Iata focul si lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?"

8. "Fiule", a raspuns Avraam, "Dumnezeu insusi va purta grija de mielul pentru arderea de tot." Si au mers amandoi impreuna inainte.

9. Cand au ajuns la locul pe care i-l spusese Dumnezeu, Avraam a zidit acolo un altar si a asezat lemnele pe el. A legat pe fiul sau, Isaac si l-a pus pe altar, deasupra lemnelor.

10. Apoi Avraam a intins mana si a luat cutitul ca sa injunghie pe fiul sau.

11. Atunci Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri si a zis: "Avraame! Avraame!" "Iata-ma!", a raspuns el.

12. Ingerul a zis: "Sa nu pui mana pe baiat si sa nu-i faci nimic; caci stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine."

13. Avraam a ridicat ochii si a vazut inapoia lui un berbec incurcat cu coarnele intr-un tufis; si Avraam s-a dus de a luat berbecul si l-a adus ca ardere de tot in locul fiului sau.

14. Avraam a pus locului aceluia numele: "Domnul va purta de grija". De aceea se zice si azi: "La muntele unde Domnul va purta de grija".

15. Ingerul Domnului a chemat a doua oara din ceruri pe Avraam

16. si a zis: "Pe Mine insumi jur, zice Domnul: pentru ca ai facut lucrul acesta si n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu,

17. te voi binecuvanta foarte mult si-ti voi inmulti foarte mult samanta, si anume: ca stelele cerului si ca nisipul de pe tarmul marii; si samanta ta va stapani cetatile vrajmasilor ei.

18. Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta, pentru ca ai ascultat de porunca Mea!"

19. Avraam s-a intors la slugile sale si s-au sculat si au plecat impreuna la Beer-Seba, caci Avraam locuia la Beer-Seba.

20. Dupa aceste lucruri, i s-a spus lui Avraam: "Iata, Milca a nascut si ea copii fratelui tau, Nahor,

21. si anume pe Ut, intaiul sau nascut, pe Buz, fratele sau, pe Chemuel, tatal lui Aram,

22. pe Chesed, pe Hazo, pe Pildas, pe Iidlaf si pe Betuel.

23. Betuel a nascut pe Rebeca. Acestia sunt cei opt fii pe care i-a nascut Milca lui Nahor, fratele lui Avraam.

24. Tiitoarea lui, numita Reuma, a nascut si ea, pe Tebah, Gaham, Tahas si Maaca.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***