Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Genesa (Facerea) 20

1. Avraam a plecat de acolo in tara de miazazi, s-a asezat intre Cades si Sur si a locuit ca strain in Gherar.

2. Avraam zicea despre Sara, nevasta sa: "Este sora mea!" S-a temut sa spuna ca este nevasta sa, ca sa nu-l omoare oamenii din cetate, din pricina ei. Abimelec, imparatul Gherarului, a trimis si a luat pe Sara.

3. Atunci Dumnezeu S-a aratat noaptea in vis lui Abimelec si i-a zis: "Iata, ai sa mori din pricina femeii pe care ai luat-o, caci este nevasta unui barbat."

4. Abimelec, care nu se apropiase de ea, a raspuns: "Doamne, vei omori Tu oare chiar si un neam nevinovat?

5. Nu mi-a spus el ca este sora sa? Si n-a zis ea insasi ca el este fratele sau? Eu am lucrat cu inima curata si cu maini nevinovate."

6. Dumnezeu i-a zis in vis: "Stiu si Eu ca ai lucrat cu inima curata: de aceea te-am si ferit sa pacatuiesti impotriva Mea. Iata de ce n-am ingaduit sa te atingi de ea.

7. Acum, da omului nevasta inapoi; caci el este proroc, se va ruga pentru tine si vei trai. Dar, daca n-o dai inapoi, sa stii ca vei muri negresit, tu si tot ce-i al tau."

8. Abimelec s-a sculat dis-de-dimineata, a chemat pe toti slujitorii sai si le-a spus tot ce se intamplase. Si oamenii aceia au fost cuprinsi de o mare spaima.

9. Abimelec a chemat si pe Avraam si i-a zis: "Ce ne-ai facut? Si cu ce am pacatuit eu impotriva ta, de ai facut sa vina peste mine si peste imparatia mea un pacat atat de mare? Ai facut fata de mine lucruri care nu trebuiau nicidecum facute."

10. Si Abimelec a zis lui Avraam: "Ce ai vazut de ai facut lucrul acesta?"

11. Avraam a raspuns: "Imi ziceam ca, fara indoiala, nu-i nicio frica de Dumnezeu in tara aceasta si ca au sa ma omoare din pricina nevestei mele.

12. De altfel, este adevarat ca este sora mea, fiica tatalui meu; numai ca nu-i fiica mamei mele; si a ajuns sa-mi fie nevasta.

13. Cand m-a scos Dumnezeu din casa tatalui meu, am zis Sarei: "Iata hatarul pe care ai sa mi-l faci: in toate locurile unde vom merge, spune despre mine ca sunt fratele tau."

14. Abimelec a luat oi si boi, robi si roabe si le-a dat lui Avraam; si i-a dat inapoi si pe Sara, nevasta sa.

15. Abimelec a zis: "Iata, tara mea este inaintea ta; locuieste unde-ti va placea."

16. Si Sarei i-a zis: "Iata, dau fratelui tau o mie de arginti; aceasta sa-ti fie o dovada de cinste fata de toti cei ce sunt cu tine, asa ca inaintea tuturor vei fi fara vina."

17. Avraam s-a rugat lui Dumnezeu, si Dumnezeu a insanatosit pe Abimelec, pe nevasta si roabele lui, asa ca au putut sa nasca.

18. Fiindca Domnul incuiase pantecele tuturor femeilor din casa lui Abimelec, din pricina Sarei, nevasta lui Avraam.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***