Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Genesa (Facerea) 16

1. Sarai, nevasta lui Avram, nu-i nascuse deloc copii. Ea avea o roaba egipteanca numita Agar.

2. Si Sarai a zis lui Avram: "Iata, Domnul m-a facut stearpa; intra, te rog, la roaba mea; poate ca voi avea copii de la ea." Avram a ascultat cele spuse de Sarai.

3. Atunci Sarai, nevasta lui Avram, a luat pe egipteanca Agar, roaba ei, si a dat-o de nevasta barbatului sau, Avram, dupa ce Avram locuise ca strain zece ani in tara Canaan.

4. El a intrat la Agar, si ea a ramas insarcinata. Cand s-a vazut ea insarcinata, a privit cu dispret pe stapana sa.

5. Si Sarai a zis lui Avram: "Asupra ta sa cada batjocura aceasta care mi se face! Eu insumi ti-am dat in brate pe roaba mea; si ea, cand a vazut ca a ramas insarcinata, m-a privit cu dispret. Sa judece Domnul intre mine si tine!"

6. Avram a raspuns Saraiei: "Iata, roaba ta este in mana ta; fa-i ce-ti place!" Atunci Sarai s-a purtat rau cu ea; si Agar a fugit de ea.

7. Ingerul Domnului a gasit-o langa un izvor de apa in pustiu, si anume langa izvorul care este pe drumul ce duce la Sur.

8. El a zis: "Agar, roaba Saraiei, de unde vii si unde te duci?" Ea a raspuns: "Fug de stapana mea, Sarai."

9. Ingerul Domnului i-a zis: "Intoarce-te la stapana ta si supune-te sub mana ei."

10. Ingerul Domnului i-a zis: "Iti voi inmulti foarte mult samanta, si ea va fi atat de multa la numar ca nu va putea fi numarata."

11. Ingerul Domnului i-a zis: "Iata, acum esti insarcinata si vei naste un fiu caruia ii vei pune numele Ismael; caci Domnul a auzit mahnirea ta.

12. El va fi ca un magar salbatic printre oameni; mana lui va fi impotriva tuturor oamenilor, si mana tuturor oamenilor va fi impotriva lui; si va locui in fata tuturor fratilor lui."

13. Ea a numit Numele Domnului care-i vorbise: "Tu esti Dumnezeu care ma vede!" caci a zis ea: "Cu adevarat, am vazut aici spatele Celui ce m-a vazut!"

14. De aceea fantana aceea s-a numit "Fantana Celui Viu care ma vede"; ea este intre Cades si Bared.

15. Agar a nascut lui Avram un fiu; si Avram a pus fiului, pe care i l-a nascut Agar, numele Ismael.

16. Avram era de optzeci si sase de ani, cand i-a nascut Agar pe Ismael.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***