Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Galateni 2

1. Dupa paisprezece ani, m-am suit din nou la Ierusalim impreuna cu Barnaba; si am luat cu mine si pe Tit.

2. M-am suit, in urma unei descoperiri, si le-am aratat Evanghelia pe care o propovaduiesc eu intre Neamuri, indeosebi celor mai cu vaza, ca nu cumva sa alerg sau sa fi alergat in zadar.

3. Nici chiar Tit, care era cu mine, macar ca era grec, n-a fost silit sa se taie imprejur

4. din pricina fratilor mincinosi, furisati si strecurati printre noi ca sa pandeasca slobozenia pe care o avem in Hristos Isus, cu gand sa ne aduca la robie;

5. noi nu ne-am supus si nu ne-am potrivit lor nicio clipa macar, pentru ca adevarul Evangheliei sa ramana cu voi.

6. Cei ce sunt socotiti ca fiind ceva - orice ar fi fost ei, nu-mi pasa: Dumnezeu nu cauta la fata oamenilor - acestia, zic, ei cei cu vaza nu mi-au adaugat nimic.

7. Ba dimpotriva, cand au vazut ca mie imi fusese incredintata Evanghelia pentru cei netaiati imprejur, dupa cum lui Petru ii fusese incredintata Evanghelia pentru cei taiati imprejur -

8. caci Cel ce facuse din Petru apostolul celor taiati imprejur, facuse si din mine apostolul Neamurilor -

9. si, cand au cunoscut harul care-mi fusese dat, Iacov, Chifa si Ioan, care sunt priviti ca stalpi, mi-au dat mie si lui Barnaba mana dreapta de insotire, ca sa mergem sa propovaduim: noi la Neamuri, iar ei la cei taiati imprejur.

10. Ne-au spus numai sa ne aducem aminte de cei saraci, si chiar asa am si cautat sa fac.

11. Dar, cand a venit Chifa in Antiohia, i-am stat impotriva, in fata, caci era de osandit.

12. In adevar, inainte de venirea unora de la Iacov, el manca impreuna cu Neamurile; dar, cand au venit ei, s-a ferit si a stat deoparte, de teama celor taiati imprejur.

13. Impreuna cu el au inceput sa se prefaca si ceilalti iudei, asa ca pana si Barnaba a fost prins in latul fatarniciei lor.

14. Cand i-am vazut eu ca nu umbla drept dupa adevarul Evangheliei, am spus lui Chifa in fata tuturor: "Daca tu, care esti iudeu, traiesti ca Neamurile, si nu ca iudeii, cum silesti pe Neamuri sa traiasca in felul iudeilor?"

15. Noi suntem iudei din fire, iar nu pacatosi dintre Neamuri.

16. Totusi, fiindca stim ca omul nu este socotit neprihanit prin faptele Legii, ci numai prin credinta in Isus Hristos, am crezut si noi in Hristos Isus, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta in Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru ca nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii.

17. Dar, daca, in timp ce cautam sa fim socotiti neprihaniti in Hristos, si noi insine am fi gasiti ca pacatosi, este oare Hristos un slujitor al pacatului? Nicidecum!

18. Caci, daca zidesc iarasi lucrurile pe care le-am stricat, ma arat ca un calcator de lege.

19. Caci eu, prin Lege, am murit fata de Lege, ca sa traiesc pentru Dumnezeu.

20. Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine.

21. Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu; caci, daca neprihanirea se capata prin Lege, degeaba a murit Hristos.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***