Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezra 9

1. Dupa ce s-a sfarsit lucrul acesta, capeteniile s-au apropiat de mine si au zis: "Poporul lui Israel, preotii si levitii nu s-au despartit de popoarele acestor tari si au facut uraciunile lor, ale canaanitilor, hetitilor, ferezitilor, iebusitilor, amonitilor, moabitilor, egiptenilor si amoritilor.

2. Caci si-au luat neveste din fetele lor pentru ei si pentru fiii lor, si au amestecat neamul sfant cu popoarele tarilor acestora. Si capeteniile si dregatorii au fost cei dintai care au savarsit pacatul acesta."

3. Cand am auzit lucrul acesta, mi-am sfasiat hainele si mantaua, mi-am smuls parul din cap si perii din barba si am stat jos mahnit.

4. Atunci s-au strans la mine toti cei ce se temeau de cuvintele Dumnezeului lui Israel, din pricina pacatului fiilor robiei. Si eu am stat jos, mahnit, pana la jertfa de seara.

5. Apoi, in clipa jertfei de seara, m-am sculat din smerirea mea, cu hainele si mantaua sfasiate, am cazut in genunchi, am intins mainile spre Domnul Dumnezeul meu si am zis:

6. "Dumnezeule, sunt uluit si mi-e rusine, Dumnezeule, sa-mi ridic fata spre Tine. Caci faradelegile noastre s-au inmultit deasupra capetelor noastre, si greselile noastre au ajuns pana la ceruri.

7. Din zilele parintilor nostri am fost foarte vinovati pana in ziua de azi, si din pricina faradelegilor noastre am fost dati, noi, imparatii nostri si preotii nostri, in mainile imparatilor straini, prada sabiei, robiei, jafului si rusinii care ne acopera astazi fata.

8. Si totusi Domnul Dumnezeul nostru S-a indurat de noi, lasandu-ne cativa oameni scapati si dandu-ne un adapost in locul Lui cel sfant, ca sa ne lumineze ochii si sa ne dea putina rasuflare in mijlocul robiei noastre.

9. Caci suntem robi, dar Dumnezeu nu ne-a parasit in robia noastra. A indreptat spre noi bunavointa imparatilor persilor, si ei ne-au dat o noua putere de viata, ca sa putem zidi Casa Dumnezeului nostru si sa-i dregem daramaturile, facandu-ne astfel rost de un loc de adapost in Iuda si la Ierusalim.

10. Acum, ce sa mai zicem noi dupa aceste lucruri, Dumnezeule? Caci am parasit poruncile Tale,

11. pe care ni le poruncisesi prin robii Tai prorocii, zicand: "Tara in care intrati s-o stapaniti este o tara intinata de necuratiile popoarelor din aceste tinuturi, de uraciunile cu care au umplut-o de la un capat la altul cu necuratiile lor.

12. Sa nu dati deci pe fetele voastre dupa fiii lor, nici sa nu luati pe fetele lor de neveste pentru fiii vostri, si sa nu va pese niciodata nici de propasirea lor, nici de bunastarea lor. In chipul acesta veti ajunge tari, veti manca cele mai bune roade ale tarii si o veti lasa pe veci mostenire fiilor vostri."

13. Dupa tot ce mi s-a intamplat din pricina faptelor rele si marilor greseli pe care le-am facut, macar ca Tu, Dumnezeule, nu ne-ai pedepsit dupa faradelegile noastre, se cuvine ca acum, cand ne-ai pastrat pe acesti oameni scapati,

14. sa incepem iarasi sa incalcam poruncile Tale si sa ne incuscrim cu aceste popoare uracioase? N-ar izbucni atunci iarasi mania Ta impotriva noastra, pana acolo incat ne-ar nimici, fara sa lase nici ramasita, nici robi izbaviti?

15. Doamne Dumnezeul lui Israel, Tu esti drept; caci astazi noi suntem o ramasita de robi izbaviti. Iata-ne inaintea Ta ca niste vinovati, si din aceasta pricina nu putem sta inaintea Ta."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***