Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezra 8

1. Iata capii de familii si spitele de neam ale celor ce s-au suit cu mine din Babilon, sub domnia imparatului Artaxerxe:

2. din fiii lui Fineas, Ghersom; din fiii lui Itamar, Daniel; din fiii lui David, Hatus;

3. din fiii lui Secania; din fiii lui Pareos, Zaharia, si cu el o suta cincizeci de barbati inscrisi;

4. din fiii lui Pahat-Moab, Elioenai, fiul lui Zerahia, si cu el doua sute de barbati;

5. din fiii lui Secania, fiul lui Iahaziel, si cu el trei sute de barbati;

6. din fiii lui Adin, Ebed, fiul lui Ionatan, si cu el cincizeci de barbati;

7. din fiii lui Elam, Isaia, fiul Ataliei, si cu el saptezeci de barbati;

8. din fiii lui Sefatia, Zebadia, fiul lui Micael, si cu el optzeci de barbati;

9. din fiii lui Ioab, Obadia, fiul lui Iehiel, si cu el doua sute optsprezece barbati;

10. din fiii lui Selomit, fiul lui Iosifia, si cu el o suta saizeci de barbati;

11. din fiii lui Bebai, Zaharia, fiul lui Bebai, si cu el douazeci si opt de barbati;

12. din fiii lui Azgad, Iohanan, fiul lui Hacatan, si cu el o suta zece barbati;

13. din fiii lui Adonicam, cei din urma, ale caror nume iata-le: Elifelet, Ieiel si Semaia, si cu ei saizeci de barbati;

14. din fiii lui Bigvai, Utai si Zabud, si cu ei saptezeci de barbati.

15. I-am strans la raul care curge spre Ahava si am tabarat acolo trei zile. Am cautat intre popor si preoti, si n-am gasit acolo pe niciunul din fiii lui Levi.

16. Atunci am trimis sa cheme pe capeteniile Eliezer, Ariel, Semaia, Elnatan, Iarib, Elnatan, Natan, Zaharia si Mesulam, si pe invatatorii, Ioiarib si Elnatan.

17. I-am trimis la capetenia Ido, care locuia la Casifia, si am pus in gura lor ce trebuiau sa spuna lui Ido si fratilor sai slujitori ai Templului care erau la Casifia, ca sa ne aduca slujitori pentru Casa Dumnezeului nostru.

18. Si, fiindca mana cea buna a Dumnezeului nostru era peste noi, ne-au adus pe Serebia, barbat cu minte, dintre fiii lui Mahli, fiul lui Levi, fiul lui Israel, si cu el pe fiii si fratii lui, in numar de optsprezece;

19. pe Hasabia, si cu el pe Isaia, dintre fiii lui Merari, fratii sai si fiii lor, in numar de douazeci;

20. si dintre slujitorii Templului, pe care David si capeteniile ii pusesera in slujba levitilor, doua sute douazeci de slujitori ai Templului, toti numiti pe nume.

21. Acolo, la raul Ahava, am vestit un post de smerire inaintea Dumnezeului nostru, ca sa cerem de la El o calatorie fericita pentru noi, pentru copiii nostri si pentru tot ce era al nostru.

22. Imi era rusine sa cer imparatului o oaste de insotire si calareti, ca sa ne ocroteasca impotriva vrajmasului pe drum, caci spusesem imparatului: "Mana Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toti cei ce-L cauta, dar puterea si mania Lui sunt peste toti cei ce-L parasesc."

23. Pentru aceasta am postit si am chemat pe Dumnezeul nostru. Si El ne-a ascultat.

24. Am ales douasprezece capetenii dintre preoti, pe Serebia, Hasabia si zece din fratii lor.

25. Am cantarit inaintea lor argintul, aurul si uneltele date in dar pentru Casa Dumnezeului nostru de imparat, sfetnicii si capeteniile lui, si de toti cei din Israel care se aflau acolo.

26. Am dat in mainile lor sase sute cincizeci de talanti de argint, unelte de argint de o suta de talanti, o suta de talanti de aur,

27. douazeci de pahare de aur de o mie de darici si doua vase de arama frumos poleita, tot atat de scumpa ca aurul.

28. Apoi le-am zis: "Sunteti inchinati Domnului. Vasele acestea sunt lucruri sfinte, si argintul si aurul acesta sunt un dar de bunavoie facut Domnului Dumnezeului parintilor vostri.

29. Fiti cu ochii in patru si luati lucrurile acestea sub paza voastra, pana le veti cantari inaintea capeteniilor preotilor si inaintea levitilor, si inaintea capilor de familii ai lui Israel, la Ierusalim, in camarile Casei Domnului."

30. Si preotii si levitii au luat greutatea argintului, aurului si vaselor, ca sa le duca la Ierusalim in Casa Dumnezeului nostru.

31. Am plecat de la raul Ahava, ca sa ne ducem la Ierusalim, in a douasprezecea zi a lunii intai. Mana Dumnezeului nostru a fost peste noi si ne-a pazit de loviturile vrajmasului si de orice piedica pe drum.

32. Am ajuns la Ierusalim si ne-am odihnit acolo trei zile.

33. In ziua a patra, am cantarit in Casa Dumnezeului nostru argintul, aurul si vasele, pe care le-am incredintat lui Meremot, fiul lui Urie, preotul. Cu el era Eleazar, fiul lui Fineas, si impreuna cu ei levitii, Iozabad, fiul lui Iosua, si Noadia, fiul lui Binui.

34. Fiind cercetate toate dupa numar si greutate, au pus atunci in scris greutatea tuturor.

35. Fiii robiei, intorsi din robie, au adus ca ardere de tot Dumnezeului lui Israel doisprezece vitei pentru tot Israelul, nouazeci si sase de berbeci, saptezeci si sapte de miei si doisprezece tapi ca jertfe ispasitoare, toate ca ardere de tot Domnului.

36. Au dat poruncile imparatului dregatorilor imparatului si carmuitorilor de dincoace de Rau, care au ajutat pe popor si Casa lui Dumnezeu.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***