Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezra 6

1. Atunci imparatul Darius a dat porunca sa se faca cercetari in casa scrisorilor, unde se puneau vistieriile in Babilon.

2. Si s-a gasit la Ahmeta, capitala tinutului Mediei, un sul pe care era scrisa aceasta aducere aminte:

3. "In anul intai al domniei imparatului Cirus, imparatul Cirus a dat aceasta porunca privitoare la Casa lui Dumnezeu din Ierusalim: "Casa sa fie zidita iarasi, ca sa fie un loc unde sa se aduca jertfe si sa aiba temelii tari. Sa aiba o inaltime de saizeci de coti, o latime de saizeci de coti,

4. trei randuri de pietre cioplite si un rand de lemn nou. Cheltuielile vor fi platite din casa imparatului.

5. Mai mult, uneltele de aur si de argint ale Casei lui Dumnezeu, pe care le luase Nebucadnetar din Templul de la Ierusalim si le adusese la Babilon, sa fie date inapoi, duse in Templul din Ierusalim, la locul unde erau, si puse in Casa lui Dumnezeu."

6. Acum, Tatnai, dregatorul de dincolo de Rau, Setar-Boznai si tovarasii vostri de slujba din Afarsac, care locuiti dincolo de Rau, departati-va de locul acesta.

7. Lasati sa mearga inainte lucrarile acestei Case a lui Dumnezeu; dregatorul iudeilor si batranii iudeilor s-o zideasca iarasi pe locul unde era.

8. Iata porunca pe care o dau cu privire la ce veti avea de facut fata de acesti batrani ai iudeilor, pentru zidirea acestei Case a lui Dumnezeu: cheltuielile, luate din averile imparatului venite din birurile de dincolo de Rau, sa fie platite indata oamenilor acestora ca sa nu inceteze lucrul.

9. Lucrurile trebuincioase pentru arderile de tot ale Dumnezeului cerurilor, vitei, berbeci si miei, grau, sare, vin si untdelemn, sa li se dea, la cerere, preotilor din Ierusalim, zi de zi si fara nicio lipsa,

10. ca sa aduca jertfe de bun miros Dumnezeului cerurilor si sa se roage pentru viata imparatului si a fiilor lui.

11. Si iata porunca pe care o dau cu privire la oricine va calca porunca aceasta: sa se scoata din casa lui o barna, s-o ridice ca sa fie spanzurat pe ea, si casa sa i se prefaca intr-o gramada de gunoi.

12. Dumnezeul care a pus sa locuiasca in locul acela Numele Lui sa rastoarne pe orice imparat si pe orice popor care ar intinde mana sa calce cuvantul meu ca sa nimiceasca aceasta Casa a lui Dumnezeu din Ierusalim! Eu, Darius, am dat porunca aceasta. Sa fie implinita intocmai."

13. Tatnai, dregatorul de dincoace de Rau, Setar-Boznai si tovarasii lor de slujba au implinit intocmai porunca aceasta pe care le-a trimis-o imparatul Darius.

14. Si batranii iudeilor au zidit cu izbanda, dupa prorociile prorocului Hagai si ale lui Zaharia, fiul lui Ido; au zidit si au ispravit, dupa porunca Dumnezeului lui Israel si dupa porunca lui Cirus, lui Darius si lui Artaxerxe, imparatul persilor.

15. Casa a fost ispravita in ziua a treia a lunii Adar, in al saselea an al domniei imparatului Darius.

16. Copiii lui Israel, preotii si levitii, si ceilalti fiii ai robiei au facut cu bucurie sfintirea acestei Case a lui Dumnezeu.

17. Au adus pentru sfintirea acestei Case a lui Dumnezeu o suta de vitei, doua sute de berbeci, patru sute de miei si, ca jertfe ispasitoare pentru tot Israelul, doisprezece tapi, dupa numarul semintiilor lui Israel.

18. Au pus pe preoti, dupa cetele lor, si pe leviti, dupa impartirile lor, pentru slujba lui Dumnezeu la Ierusalim, cum este scris in cartea lui Moise.

19. Fiii robiei au praznuit Pastile in a paisprezecea zi a lunii intai.

20. Preotii si levitii se curatasera cu totii, asa ca toti erau curati; au jertfit pastile pentru toti fiii robiei, pentru fratii lor, preotii, si pentru ei insisi.

21. Copiii lui Israel intorsi din robie au mancat pastile impreuna cu toti cei ce se departasera de necuratia neamurilor tarii si care s-au unit cu ei ca sa caute pe Domnul Dumnezeul lui Israel.

22. Au praznuit cu bucurie sapte zile sarbatoarea Azimelor, caci Domnul ii inveselise facand pe imparatul Asiriei sa-i sprijine in lucrarea Casei lui Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***