Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezra 5

1. Prorocii: Hagai, prorocul, si Zaharia, fiul lui Ido, au prorocit iudeilor care erau in Iuda si la Ierusalim in Numele Dumnezeului lui Israel.

2. Atunci Zorobabel, fiul lui Sealtiel, si Iosua, fiul lui Iotadac, s-au sculat si au inceput zidirea Casei lui Dumnezeu la Ierusalim. Si impreuna cu ei erau si prorocii lui Dumnezeu, care-i ajutau.

3. In aceeasi vreme, Tatnai, dregatorul de dincoace de Rau, Setar-Boznai si tovarasii lor de slujba au venit la ei si le-au vorbit asa: "Cine v-a dat invoire sa ziditi Casa aceasta si sa ridicati zidurile acestea?"

4. Ei le-au mai zis: "Care sunt numele oamenilor care zidesc cladirea aceasta?"

5. Dar ochiul lui Dumnezeu veghea asupra batranilor iudeilor. Si au lasat sa mearga inainte lucrarile pana la trimiterea unei instiintari catre Darius si pana la primirea unei scrisori de la el in aceasta privinta.

6. Iata cuprinsul scrisorii trimise imparatului Darius de Tatnai, dregatorul de dincoace de Rau, de Setar-Boznai si tovarasii lor din Afarsac care locuiau dincoace de Rau.

7. I-au trimis o scrisoare cu urmatorul cuprins: "Catre imparatul Darius, sanatate!

8. Sa stie imparatul ca ne-am dus in tinuturile lui Iuda, la Casa Dumnezeului celui mare. Ea se zideste din pietre cioplite, si in pereti se pune lemn; lucrul merge repede si izbuteste in mainile lor.

9. Am intrebat pe batrani si le-am vorbit asa: "Cine v-a dat invoire sa ziditi Casa aceasta si sa ridicati zidurile acestea?"

10. Le-am cerut si numele lor ca sa ti le facem cunoscut si am pus in scris numele oamenilor care sunt in fruntea lor.

11. Iata raspunsul pe care ni l-au dat: "Noi suntem slujitorii Dumnezeului cerurilor si al pamantului si zidim din nou Casa care fusese zidita acum multi ani. Un mare imparat al lui Israel o zidise si o ispravise.

12. Dar, dupa ce parintii nostri au maniat pe Dumnezeul cerurilor, El i-a dat in mainile lui Nebucadnetar, imparatul Babilonului, haldeianul, care a nimicit Casa aceasta si a luat pe popor rob la Babilon.

13. Totusi in cel dintai an al lui Cirus, imparatul Babilonului, imparatul Cirus a dat porunca sa se zideasca din nou aceasta Casa a lui Dumnezeu.

14. Si chiar imparatul Cirus a scos din templul din Babilon uneltele de aur si de argint ale Casei lui Dumnezeu, pe care le luase Nebucadnetar din Templul de la Ierusalim si le dusese in templul din Babilon, le-a dat in mana asa-zisului Sesbatar, pe care l-a pus dregator,

15. si i-a zis: "Ia uneltele acestea, du-te de le pune in Templul din Ierusalim si sa se zideasca din nou Casa lui Dumnezeu pe locul unde era."

16. Acest Sesbatar a venit, dar, si a pus temeliile Casei lui Dumnezeu la Ierusalim. De atunci pana acum se zideste ea, si nu s-a ispravit.

17. Acum, daca imparatul gaseste cu cale, sa se faca cercetari in casa vistieriilor imparatului la Babilon, ca sa vada daca s-a dat din partea imparatului Cirus o porunca pentru zidirea Casei acesteia a lui Dumnezeu la Ierusalim. Apoi, sa ne trimita imparatul vointa lui asupra acestui lucru."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***