Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezra 3

1. Cand a venit luna a saptea, copiii lui Israel erau in cetatile lor. Atunci poporul s-a strans ca un singur om la Ierusalim.

2. Iosua, fiul lui Iotadac, cu fratii sai, preotii, si Zorobabel, fiul lui Sealtiel, cu fratii sai s-au sculat si au zidit altarul Dumnezeului lui Israel, ca sa aduca pe el arderi de tot, dupa cum este scris in Legea lui Moise, omul lui Dumnezeu.

3. Au asezat din nou altarul pe temeliile lui, macar ca au avut sa se teama de popoarele tarii, si au adus arderi de tot Domnului, arderile de tot de dimineata si de seara.

4. Au praznuit sarbatoarea Corturilor, cum este scris, si au adus zi de zi arderi de tot, dupa numarul poruncit pentru fiecare zi.

5. Dupa aceea au adus arderea de tot necurmata, arderile de tot pentru fiecare luna noua si pentru toate sarbatorile inchinate Domnului, afara de cele pe care le aducea fiecare ca daruri de bunavoie Domnului.

6. Din cea dintai zi a lunii a saptea au inceput sa aduca Domnului arderi de tot. Insa temeliile Templului Domnului nu erau inca puse.

7. Au dat argint cioplitorilor de piatra si tamplarilor, si merinde, bauturi si untdelemn, sidonienilor si tirienilor, ca sa aduca pe mare, pana la Iafo, lemne de cedru din Liban, dupa invoirea data de Cirus, imparatul persilor.

8. In al doilea an de la venirea lor la Casa lui Dumnezeu la Ierusalim, in luna a doua, Zorobabel, fiul lui Sealtiel, Iosua, fiul lui Iotadac, cu ceilalti frati ai lor, preoti si leviti, si toti cei ce se intorsesera din robie la Ierusalim s-au pus pe lucru si au insarcinat pe levitii de la douazeci de ani in sus sa vegheze asupra lucrarilor Casei Domnului.

9. Si Iosua cu fiii si fratii sai, Cadmiel cu fiii sai, fiii lui Iuda, fiii lui Henadad cu fiii si fratii lor, levitii, s-au pregatit toti, ca un om, sa vegheze asupra celor ce lucrau la Casa lui Dumnezeu.

10. Cand au pus lucratorii temeliile Templului Domnului, au asezat pe preoti in vesminte, cu trambite, si pe leviti, fiii lui Asaf, cu chimvale, ca sa laude pe Domnul, dupa randuiala lui David, imparatul lui Israel.

11. Cantau, marind si laudand pe Domnul prin aceste cuvinte: "Caci este bun, caci indurarea Lui pentru Israel tine in veac!" Si tot poporul scotea mari strigate de bucurie, laudand pe Domnul, pentru ca puneau temeliile Casei Domnului.

12. Dar multi din preoti si leviti si din capii de familii mai in varsta, care vazusera Casa dintai, plangeau tare, cand se puneau sub ochii lor temeliile Casei acesteia. Multi altii isi aratau bucuria prin strigate,

13. asa incat nu se putea deosebi glasul strigatelor de bucurie de glasul plansetelor poporului; caci poporul scotea mari strigate, al caror sunet se auzea de departe.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***