Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 9

1. Apoi a strigat cu glas tare la urechile mele: "Apropiati-va, voi care trebuie sa pedepsiti cetatea, fiecare cu unealta lui de nimicire in mana!"

2. Si iata ca au venit sase oameni de pe drumul portii de sus, dinspre miazanoapte, fiecare cu unealta lui de nimicire in mana. In mijlocul lor era un om imbracat intr-o haina de in si cu o calimara la brau. Au venit si s-au asezat langa altarul de arama.

3. Slava Dumnezeului lui Israel s-a ridicat de pe heruvimul pe care era si s-a indreptat spre pragul Casei; si el a chemat pe omul acela care era imbracat cu haina de in si care avea calimara la brau.

4. Domnul i-a zis: "Treci prin mijlocul cetatii, prin mijlocul Ierusalimului, si fa un semn pe fruntea oamenilor care suspina si gem din pricina tuturor uraciunilor care se savarsesc acolo."

5. Iar celorlalti le-a zis in auzul meu: "Treceti dupa el in cetate si loviti; ochiul vostru sa fie fara mila si sa nu va indurati!

6. Ucideti si nimiciti pe batrani, pe tineri, pe fecioare, pe copii si pe femei; dar sa nu va atingeti de niciunul din cei ce au semnul pe frunte! Incepeti insa cu Locasul Meu cel Sfant!" Ei au inceput cu batranii care erau inaintea Templului.

7. Si El le-a zis: "Spurcati Casa si umpleti curtile cu morti!… Iesiti…" Ei au iesit si au inceput sa ucida in cetate.

8. Pe cand ucideau ei astfel, si eu stateam inca singur acolo, am cazut cu fata la pamant si am strigat: "Ah! Doamne Dumnezeule, vrei sa nimicesti oare tot ce a mai ramas din Israel, varsandu-Ti urgia asupra Ierusalimului?"

9. El mi-a raspuns: "Nelegiuirea casei lui Israel si Iuda este mare, peste masura de mare! Tara este plina de omoruri, si cetatea este plina de nedreptate; caci ei zic: "Domnul a parasit tara si Domnul nu vede nimic!"

10. De aceea si Eu voi fi fara mila si nu Ma voi indura, ci voi face sa cada asupra capului lor faptele lor."

11. Si iata ca omul cel imbracat in haina de in si care avea calimara la brau a adus urmatorul raspuns: "Am facut ce mi-ai poruncit!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***