Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 8

1. In al saselea an, in ziua a cincea a lunii a sasea, pe cand sedeam in casa, si batranii lui Iuda sedeau inaintea mea, mana Domnului Dumnezeu a cazut peste mine.

2. M-am uitat si iata ca era un chip care avea o infatisare de om; de la coapse in jos era foc, si de la coapse in sus era ceva stralucitor ca niste arama lustruita.

3. El a intins ceva ca o mana si m-a apucat de zulufii capului. Duhul m-a rapit intre pamant si cer si m-a dus, in vedenii dumnezeiesti, la Ierusalim, la usa portii de la curtea dinauntru, care cauta spre miazanoapte, unde era locul idolului geloziei care starnea gelozia Domnului.

4. Si iata ca slava Dumnezeului lui Israel era acolo, asa cum o vazusem in vale.

5. El mi-a zis: "Fiul omului, ia ridica ochii spre miazanoapte!" Am ridicat ochii spre miazanoapte; iata ca idolul acesta al geloziei era la miazanoapte de poarta altarului, la intrare.

6. Si El mi-a zis: "Fiul omului, vezi ce fac ei? Vezi tu marile uraciuni pe care le savarseste aici casa lui Israel ca sa Ma departeze de Sfantul Meu Locas? Dar vei mai vedea si alte uraciuni si mai mari!"

7. Atunci m-a dus la poarta curtii. M-am uitat si iata ca era o gaura in perete!

8. Si mi-a zis: "Fiul omului, ia sapa in perete!" Am sapat in zid si iata ca era o usa.

9. Si mi-a zis: "Intra si vezi uraciunile cele rele pe care le savarsesc ei aici!"

10. Am intrat si m-am uitat; si iata ca erau tot felul de chipuri de taratoare si de dobitoace uracioase si toti idolii casei lui Israel zugraviti pe perete de jur imprejur.

11. Inaintea acestor idoli stateau saptezeci de oameni din batranii casei lui Israel, in mijlocul carora era Iaazania, fiul lui Safan; fiecare din ei avea o cadelnita in mana si se inalta un nor gros de tamaie.

12. Si El mi-a zis: "Fiul omului, vezi ce fac in intuneric batranii casei lui Israel, fiecare in odaia lui plina de chipuri? Caci ei zic: "Nu ne vede Domnul; a parasit Domnul tara aceasta!"

13. Si mi-a zis: "Vei mai vedea si alte uraciuni mari pe care le savarsesc ei!"

14. Si m-a dus la intrarea portii Casei Domnului dinspre miazanoapte. Si iata ca acolo stateau niste femei care plangeau pe Tamuz.

15. Si El mi-a zis. "Vezi, fiul omului? Vei mai vedea si alte uraciuni mai mari decat acestea!"

16. Si m-a dus in curtea dinauntru a Casei Domnului. Si iata ca la usa Templului Domnului, intre pridvor si altar, erau aproape douazeci si cinci de oameni, cu spatele intors spre Templul Domnului si cu fata spre rasarit; si se inchinau inaintea soarelui spre rasarit.

17. Si El mi-a zis: "Vezi, fiul omului? Este prea putin oare pentru casa lui Iuda ca savarsesc ei uraciunile pe care le savarsesc aici? Trebuia sa mai umple si tara cu silnicie si sa nu inceteze sa Ma manie? Iata ca ei isi apropie ramura de nas!

18. De aceea si Eu voi lucra cu urgie; ochiul Meu va fi fara mila si nu Ma voi indura; chiar daca vor striga in gura mare la urechile Mele, tot nu-i voi asculta."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***