Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 5

1. "Si tu, fiul omului, ia o sabie ascutita, ia-o ca brici de ras, si trece-o peste cap si barba. Ia apoi o cumpana de cantarit si imparte parul.

2. O treime din el arde-o in foc in mijlocul cetatii, cand se vor implini zilele impresurarii; o treime ia-o si taie-o cu sabia de jur imprejurul cetatii; iar o treime risipeste-o in vant, caci voi trage sabia dupa ei.

3. Totusi ia vreo cativa peri din ei si strange-i in poalele hainei tale.

4. Din acestia sa mai iei iarasi vreo cativa, sa-i arunci in foc si sa-i arzi in foc. Din ei va iesi un foc impotriva intregii case a lui Israel."

5. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Acesta este Ierusalimul! Eu il pusesem in mijlocul neamurilor, si de jur imprejurul lui sunt tari.

6. Dar el s-a razvratit impotriva legilor si poruncilor Mele si s-a facut mai vinovat decat neamurile si tarile dimprejur; caci a nesocotit legile Mele, n-a urmat poruncile Mele."

7. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Pentru ca ati fost mai indaratnici decat neamurile care va inconjoara; pentru ca n-ati urmat poruncile Mele si n-ati implinit legile Mele, si n-ati lucrat nici macar dupa legile neamurilor care va inconjoara -

8. din pricina aceasta, asa zice Domnul Dumnezeu: Iata, am necaz pe tine si voi aduce la indeplinire in mijlocul tau judecatile Mele, sub ochii neamurilor.

9. Din pricina tuturor uraciunilor tale, iti voi face ce n-am mai facut niciodata si nici nu voi mai face vreodata.

10. De aceea, parintii vor manca pe copiii lor in mijlocul tau, si copiii vor manca pe parintii lor; Imi voi implini judecatile impotriva ta si voi risipi in toate vanturile pe toti cei ce vor mai ramane din tine.

11. De aceea, pe viata Mea! - zice Domnul Dumnezeu. - Pentru ca Mi-ai pangarit Locasul Meu cel Sfant cu toti idolii si toate uraciunile tale, si Eu Imi voi intoarce ochii de la tine; ochiul Meu va fi fara mila si nu Ma voi indura.

12. O treime din locuitorii tai va muri de ciuma si va fi nimicita de foamete in mijlocul tau; o treime va cadea ucisa de sabie in jurul tau; si o treime o voi risipi in toate vanturile si voi scoate sabia dupa ei.

13. Imi voi potoli astfel mania, Imi voi domoli astfel urgia cu ei si Ma voi razbuna, ca sa stie ca Eu, Domnul, am vorbit in mania Mea, varsandu-Mi urgia peste ei.

14. Te voi preface intr-un pustiu, te voi face de ocara printre neamurile care te inconjoara, inaintea tuturor trecatorilor.

15. Vei ajunge de ocara si de rusine, vei fi o pilda si o groaza pentru neamurile care te inconjoara, cand voi aduce la indeplinire judecatile Mele impotriva ta, cu manie, cu urgie si cu pedepse aspre - Eu, Domnul, o spun - cand voi arunca impotriva lor sagetile nimicitoare ale foametei care dau moartea si pe care le voi trimite sa va nimiceasca.

16. Caci la nenorocirile voastre voi mai adauga si foametea si va voi sfarama toiagul painii.

17. Voi trimite impotriva voastra nu numai foametea, ci si fiarele salbatice care va vor lasa fara copii. Ciuma si varsarea de sange vor trece prin mijlocul tau: voi aduce peste tine si sabia. Eu, Domnul, vorbesc."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***