Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Ezechiel 48

1. Iata numele semintiilor. La marginea de miazanoapte, de-a lungul drumului de la Hetlon, cum mergi spre Hamat si Hatar-Enon, la hotarul Damascului de la miazanoapte, spre Hamat, de la rasarit pana la apus, partea lui Dan.

2. Langa hotarul lui Dan, de la rasarit pana la apus, partea lui Aser.

3. Langa hotarul lui Aser, de la rasarit pana la apus, partea lui Neftali.

4. Langa hotarul lui Neftali, de la rasarit pana la apus, partea lui Manase.

5. Langa hotarul lui Manase, de la rasarit pana la apus, partea lui Efraim.

6. Langa hotarul lui Efraim, de la rasarit pana la apus, partea lui Ruben.

7. Langa hotarul lui Ruben, de la rasarit pana la apus, partea lui Iuda.

8. Langa hotarul lui Iuda, de la rasarit pana la apus, va fi partea sfanta pe care o veti desparti, lata de douazeci si cinci de mii de coti si lunga cat una din partile de la rasarit pana la apus; in mijlocul ei va fi Sfantul Locas.

9. Partea pe care o veti desparti pentru Domnul va avea douazeci si cinci de mii de coti in lungime si zece mii in latime.

10. Aceasta parte sfanta va fi a preotilor: douazeci si cinci de mii de coti la miazanoapte, zece mii in lat la apus, zece mii in lat la rasarit si douazeci si cinci de mii in lung la miazazi. In mijloc insa va fi Sfantul Locas al Domnului.

11. Ea va fi a preotilor sfintiti, a fiilor lui Tadoc, care au facut slujba Sfantului Meu Locas, care nu s-au ratacit ca levitii, cand se rataceau copiii lui Israel.

12. Ea va fi a lor, ca parte preasfanta, luata din partea tarii care va fi deosebita Domnului, langa hotarul levitilor.

13. Levitii vor avea, alaturi cu hotarul preotilor, douazeci si cinci de mii de coti in lung si zece mii in lat, douazeci si cinci de mii in toata lungimea si zece mii in latime.

14. Nu vor putea sa vanda nimic din ea, nici sa schimbe; si aceasta parga a tarii nu va putea fi instrainata, caci este inchinata Domnului.

15. Ceilalti cinci mii de coti insa, care mai raman in lat inaintea celor douazeci si cinci de mii, vor fi dati cetatii ca loc obisnuit, pentru locuinte si pasune; si cetatea va fi la mijloc.

16. Iata-i masurile: inspre miazanoapte, patru mii cinci sute de coti, inspre miazazi, patru mii cinci sute, inspre rasarit, patru mii cinci sute, inspre apus, patru mii cinci sute.

17. Cetatea va avea o imprejurime de doua sute cincizeci de coti la miazanoapte, doua sute cincizeci la miazazi, doua sute cincizeci la rasarit si doua sute cincizeci la apus.

18. Ramasita din lungime, de langa partea sfanta, zece mii la rasarit si zece mii la apus, alaturi de partea sfanta, va da veniturile randuite pentru intretinerea lucratorilor cetatii.

19. Lucratorii cetatii vor fi luati din toate semintiile lui Israel.

20. Toata partea sfanta va fi de douazeci si cinci de mii de coti in lung si douazeci si cinci de mii in lat; si va alcatui un patrat impreuna cu partea pe care o veti deosebi din ea ca mosie a cetatii.

21. Partea care va ramane va fi a domnitorului, de amandoua laturile partii sfinte si mosiei cetatii, in dreptul celor douazeci si cinci de mii de coti ai partii sfinte langa hotarul de rasarit, si la apus, in dreptul celor douazeci si cinci de mii de coti langa hotarul de apus, in dreptul partilor semintiilor. Aceasta va fi partea domnitorului. Partea sfanta insa si sfantul locas al Casei vor fi la mijloc.

22. Astfel mosia levitilor si mosia cetatii vor fi in locul partii cuvenite domnitorului, in mijloc; adica ce va fi intre hotarul lui Iuda si hotarul lui Beniamin va fi al domnitorului.

23. Iata celelalte semintii. De la rasarit pana la apus va fi partea lui Beniamin.

24. Langa hotarul lui Beniamin, de la rasarit pana la apus, partea lui Simeon.

25. Langa hotarul lui Simeon, de la rasarit pana la apus, partea lui Isahar.

26. Langa hotarul lui Isahar, de la rasarit pana la apus, partea lui Zabulon.

27. Langa hotarul lui Zabulon, de la rasarit pana la apus, partea lui Gad.

28. Langa hotarul lui Gad insa pe partea de miazazi, la miazazi, hotarul va merge de la Tamar pana la apele Meriba, de la Cades pana la paraul Egiptului si pana la Marea cea Mare.

29. Aceasta este tara pe care o veti imparti ca mostenire prin sorti semintiilor lui Israel si acestea sunt partile lor, zice Domnul Dumnezeu.

30. Iata iesirile cetatii: In partea de miazanoapte, care are o intindere de patru mii cinci sute de coti -

31. si portile cetatii se vor numi dupa numele semintiilor lui Israel - trei porti la miazanoapte: o poarta a lui Ruben, o poarta a lui Iuda si o poarta a lui Levi.

32. In partea de rasarit, care are o intindere de patru mii cinci sute de coti, cu trei porti: o poarta a lui Iosif, o poarta a lui Beniamin si o poarta a lui Dan.

33. In partea de miazazi, cu o intindere de patru mii cinci sute de coti si trei porti: o poarta a lui Simeon, o poarta a lui Isahar si o poarta a lui Zabulon.

34. In partea de apus, cu o intindere de patru mii cinci sute de coti si trei porti: o poarta a lui Gad, o poarta a lui Aser si o poarta a lui Neftali.

35. De jur imprejurul cetatii: optsprezece mii de coti. Si, din ziua aceea, numele cetatii va fi: "Domnul este aici!"

Capitolul precedent
pixel
***