Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 47

1. M-a adus inapoi la usa Casei. Si iata ca iesea apa de sub pragul Casei, dinspre rasarit; caci fata Casei era spre rasarit. Apa se cobora de sub partea dreapta a Casei inspre partea de miazazi a altarului.

2. M-a scos pe poarta de miazanoapte si m-a facut sa ocolesc pe din afara pana la poarta de rasarit. Si iata ca apa curgea din partea dreapta.

3. Cand a inaintat omul acela spre rasarit, cu masura in mana, a masurat o mie de coti si m-a trecut prin apa; apa imi venea pana la glezne.

4. A mai masurat iarasi o mie de coti si m-a pus sa trec prin apa, si apa imi venea pana la genunchi. A masurat iarasi o mie de coti si m-a trecut prin ea, si apa imi venea pana la solduri.

5. A masurat iarasi o mie de coti, si atunci era un rau pe care nu-l puteam trece, caci apa era atat de adanca incat trebuia sa inot - un rau care nu se putea trece.

6. El mi-a zis: "Ai vazut, fiul omului?" Si m-a luat si m-a adus inapoi pe malul raului.

7. Cand m-a adus inapoi, iata ca pe malul raului erau o multime de copaci pe amandoua partile.

8. El mi-a zis: "Apa aceasta curge spre tinutul de rasarit, se coboara in campie si se varsa in mare si, varsandu-se in mare, apele marii se vor vindeca.

9. Orice faptura vie care se misca va trai pretutindeni pe unde va curge raul si vor fi o multime de pesti; caci ori pe unde va ajunge apa aceasta, apele se vor face sanatoase, si pretutindeni pe unde va ajunge raul acesta, va fi viata.

10. Pescarii vor sta pe malurile lui, de la En-Ghedi pana la En-Eglaim, si vor intinde mrejele; vor fi pesti de felurite soiuri, ca pestii Marii celei Mari, si vor fi foarte multi.

11. Mlastinile si gropile ei nu se vor vindeca, ci vor fi lasate prada sarii.

12. Dar langa raul acesta, pe malurile lui de amandoua partile, vor creste tot felul de pomi roditori. Frunza lor nu se va vesteji, si roadele lor nu se vor sfarsi; in fiecare luna vor face roade noi, pentru ca apele vor iesi din Sfantul Locas. Roadele lor vor sluji ca hrana, si frunzele lor, ca leac."

13. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata hotarele tarii pe care o veti imparti ca mostenire celor douasprezece semintii ale lui Israel. Iosif va avea doua parti.

14. O veti stapani unul ca si altul, cum am jurat cu mana ridicata ca o voi da parintilor vostri. Tara aceasta va va cadea deci la impartire ca mostenire.

15. Iata hotarele tarii: inspre miazanoapte, de la Marea cea Mare, drumul Hetlonului pana la Tedad,

16. Hamat, Berota, Sibraim, intre hotarul Damascului si hotarul Hamatului, Hater-Haticon, spre hotarul Havranului.

17. Astfel hotarul va fi de la mare pana la Hatar-Enon, si la miazanoapte de el hotarul Damascului, Tafonului si hotarul Hamatului. Acesta va fi hotarul dinspre miazanoapte.

18. In partea de rasarit, dintre Havran si Damasc, intre Galaad si tara lui Israel, hotarul va fi Iordanul, de la hotarul de miazanoapte pana la marea de rasarit si anume pana la Tamar. Acesta va fi hotarul de rasarit.

19. Hotarul de miazazi, inspre miazazi, va merge de la Tamar pana la apele Meriba, de la Cades pana la paraul Egiptului si pana la Marea cea Mare. Acesta va fi hotarul de miazazi.

20. Hotarul de apus va fi Marea cea Mare, pana la locul unde apuca spre Hamat: acesta va fi hotarul de apus.

21. Tara aceasta o veti imparti intre voi, dupa semintiile lui Israel.

22. O veti imparti insa ca mostenire prin sorti intre voi si intre strainii care vor locui in mijlocul vostru, acei straini care vor naste copii in mijlocul vostru. Pe acestia ii veti privi ca pe niste bastinasi intre copiii lui Israel. Ei sa aiba mostenirea prin sorti impreuna cu voi intre semintiile lui Israel.

23. Strainului ii veti da mostenirea lui in semintia in care va locui, zice Domnul Dumnezeu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***