Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 46

1. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Poarta curtii dinauntru, dinspre rasarit, va ramane inchisa in cele sase zile de lucru; dar se va deschide in ziua Sabatului si va fi deschisa si in ziua lunii noi.

2. Domnitorul va intra pe drumul care da in tinda portii de afara si va sta langa usorii portii. Apoi preotii vor aduce arderea lui de tot si jertfele lui de multumire. El se va inchina pe pragul portii, apoi va iesi iarasi afara, si poarta nu se va inchide pana seara.

3. Poporul tarii se va inchina si el inaintea Domnului la intrarea acestei porti, in zilele de Sabat si la lunile noi.

4. Arderea de tot pe care o va aduce Domnului domnitorul in ziua Sabatului va fi de sase miei fara cusur si un berbec fara cusur;

5. iar darul lui de mancare va fi o efa de berbec si un dar de bunavoie pentru miei cu un hin de untdelemn de fiecare efa.

6. In ziua lunii noi, va da un vitel fara cusur, sase miei si un berbec, toti fara cusur.

7. Si darul lui de mancare va fi de o efa pentru vitel, o efa pentru berbec si cat va voi pentru miei, cu un hin de untdelemn de fiecare efa.

8. Cand va intra domnitorul, va intra pe drumul din tinda portii si va iesi pe acelasi drum.

9. Dar cand va veni poporul tarii inaintea Domnului, la sarbatori, cel ce va intra pe poarta de miazanoapte, ca sa se inchine, va iesi pe poarta de miazazi; iar cel ce va intra pe poarta de miazazi va iesi pe poarta de miazanoapte; nu trebuie sa se intoarca pe aceeasi poarta pe care vor intra, ci vor iesi drept inainte pe cealalta.

10. Domnitorul va intra cu ei, cand vor intra, si vor iesi impreuna, cand vor iesi.

11. La sarbatori si la praznice, darul de mancare va fi de o efa pentru vitel, o efa pentru berbec si cat va voi pentru miei, impreuna cu un hin de untdelemn de fiecare efa.

12. Daca insa domnitorul aduce Domnului o ardere de tot de bunavoie sau o jertfa de multumire de bunavoie, ii vor deschide poarta dinspre rasarit, si el isi va aduce arderea de tot si jertfa de multumire asa cum o aduce in ziua Sabatului; apoi va iesi afara, si dupa ce va iesi, vor inchide iarasi poarta.

13. In fiecare zi vei aduce Domnului ca ardere de tot un miel de un an fara cusur; pe acesta il vei aduce in fiecare dimineata.

14. Vei mai adauga la el ca dar de mancare, in fiecare dimineata, a sasea parte dintr-o efa si a treia parte dintr-un hin de untdelemn, pentru stropirea florii de faina. Acesta este darul de mancare de adus Domnului; aceasta este o lege vesnica, pentru totdeauna!

15. In fiecare dimineata, vor aduce astfel mielul si darul de mancare impreuna cu untdelemnul, ca o ardere de tot vesnica."

16. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Daca domnitorul da unuia din fiii sai un dar luat din mostenirea sa, darul acesta va ramane al fiilor sai, ca mosia lor prin drept de mostenire.

17. Dar daca da unuia din slujitorii lui un dar luat din mostenirea lui, darul acela va fi al lui pana in anul slobozeniei, apoi se va intoarce inapoi domnitorului; numai fiii lui vor stapani ce le va da din mostenirea lui.

18. Domnitorul nu va lua nimic din mostenirea poporului, nu-l va despuia de mosiile lui. Ci, ce va da de mostenire fiilor sai, va lua din ce are el, pentru ca niciunul din poporul Meu sa nu fie indepartat din mosia lui!"

19. M-a dus, pe intrarea de langa poarta, in odaile sfinte, randuite preotilor, si care se afla spre miazanoapte. Si iata ca in fund era un loc, inspre apus.

20. El mi-a zis: "Acesta este locul unde vor fierbe preotii carnea de la jertfele pentru vina si pentru ispasire si unde vor coace darurile de mancare, ca sa se fereasca sa le duca in curtea de afara si sa sfinteasca astfel poporul prin ele."

21. M-a dus apoi in curtea de afara si m-a facut sa trec pe langa cele patru colturi ale curtii. Si iata ca era o curte la fiecare colt al curtii.

22. Si in cele patru colturi ale curtii erau niste curti despartite, lungi de patruzeci de coti si late, de treizeci; toate patru aveau aceeasi masura si erau in colturi.

23. Toate patru erau inconjurate cu un zid, si la picioarele zidului de jur imprejur erau niste vetre pentru gatit

24. El mi-a zis: "Acestea sunt bucatariile unde vor fierbe slujitorii Casei carnea de la jertfele aduse de popor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***