Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 45

1. "Cand veti imparti tara ca mostenire prin sorti, sa ridicati ca dar sfant pentru Domnul o bucata din tara, lunga de douazeci si cinci de mii de coti si lata de zece mii: aceasta va fi sfanta in toata intinderea ei.

2. Din bucata aceasta veti lua pentru Sfantul Locas cinci sute de coti in lung si cinci sute de coti in lat, in patru laturi; si cincizeci de coti ca loc slobod de jur imprejur.

3. Din aceasta intindere sa masori o bucata lunga de douazeci si cinci de mii si lata de zece mii, pentru Sfantul Locas, pentru Locul Preasfant.

4. Aceasta este partea sfanta din tara: ea va fi a preotilor care fac slujba in Sfantul Locas, care se apropie de Domnul sa-I slujeasca; acolo vor fi casele lor, si acesta va fi un loc sfant pentru Locasul cel Sfant.

5. Levitilor care slujesc in Casa sa li se dea in stapanire un tinut de douazeci si cinci de mii de coti in lung si zece mii in lat, pentru cetatile in care vor locui, impreuna cu douazeci de odai.

6. Sa dati si cetatii o mosie de cinci mii de coti in lat si douazeci si cinci de mii in lung, langa partea cea sfanta luata pentru Sfantul Locas; aceasta va fi pentru toata casa lui Israel.

7. Pentru domnitor veti deosebi un loc langa cele doua laturi ale partii sfinte si ale mosiei cetatii, de-a lungul partii sfinte si de-a lungul mosiei cetatii, la apus de partea de apus si la rasarit de partea de rasarit, pe o lungime cat una din parti, de la hotarul de apus pana la hotarul de rasarit.

8. Acesta va fi pamantul lui, mosia lui, in Israel; si domnitorii Mei nu vor mai asupri poporul Meu, ci vor imparti casei lui Israel cealalta parte a tarii, dupa semintiile ei."

9. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Destul, domnitori ai lui Israel! Incetati cu silnicia si rapirile, faceti judecata si dreptate! Inlaturati stoarcerile voastre de la poporul Meu, zice Domnul Dumnezeu.

10. Sa aveti cumpene drepte, o efa dreapta si un bat drept.

11. Efa si batul sa aiba aceeasi masura: batul sa cuprinda a zecea parte dintr-un omer, si efa, a zecea parte dintr-un omer; masura lor se va potrivi dupa omer.

12. Siclul sa fie de douazeci de ghere. Cinci sicli sa fie cinci, zece sicli sa fie zece, iar mina sa fie de cincizeci de sicli!

13. Iata darul de mancare pe care-l veti ridica: a sasea parte dintr-o efa la un omer de grau si a sasea parte din efa la un omer de orz.

14. Pentru untdelemn, la un bat de untdelemn, veti datora a zecea parte dintr-un bat la un cor, care este totuna cu un omer de zece bati, caci zece bati fac un omer.

15. O oaie dintr-o turma de doua sute de oi, din toate semintiile lui Israel, sa fie data ca dar de mancare, ardere de tot si jertfa de multumire, pentru ca sa slujeasca drept jertfa de ispasire, zice Domnul Dumnezeu.

16. Tot poporul din tara va trebui sa dea darul acesta de mancare pentru domnitorul lui Israel.

17. Domnitorul va fi dator sa dea arderile de tot, darurile de mancare si jertfele de bautura la sarbatori, la lunile noi, la Sabate, la toate adunarile de sarbatoare ale casei lui Israel. El va ingriji de jertfa ispasitoare, de darul de mancare, de arderea de tot si de jertfa de multumire, ca sa se faca ispasire pentru casa lui Israel."

18. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "In cea dintai zi a lunii intai vei lua un vitel fara cusur si vei face ispasire pentru Sfantul Locas.

19. Preotul va lua din sangele jertfei ispasitoare si va pune pe usorii Casei, pe cele patru colturi ale pervazului altarului si pe usorii portii curtii dinauntru.

20. Tot asa vei face si in ziua intai a lunii a saptea, in ziua intai a lunii noi, pentru cei din popor care pacatuiesc fara voie sau din nechibzuinta; si astfel veti curata Casa.

21. In ziua a paisprezecea a lunii intai veti praznui Pastile. Sarbatoarea va tine sapte zile, in care timp se vor manca azime.

22. Domnitorul va aduce in ziua aceea, pentru el si pentru tot poporul tarii, un vitel ca jertfa de ispasire.

23. In timpul celor sapte zile ale sarbatorii, va aduce ca ardere de tot Domnului sapte vitei si sapte berbeci fara cusur, in fiecare din cele sapte zile, si un tap ca jertfa de ispasire, in fiecare zi.

24. Va adauga si darul de mancare: cate o efa de fiecare vitel si o efa de fiecare berbec, cu cate un hin de untdelemn de efa.

25. In ziua a cincisprezecea a lunii a saptea, la sarbatoare, va aduce timp de sapte zile aceleasi jertfe de ispasire, aceleasi arderi de tot si acelasi dar de mancare impreuna cu untdelemnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***