Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 44

1. M-a adus inapoi la poarta de afara a Sfantului Locas, dinspre rasarit. Dar era inchisa.

2. Si Domnul mi-a zis: "Poarta aceasta va sta inchisa, nu se va deschide si nimeni nu va trece pe ea; caci Domnul Dumnezeul lui Israel a intrat pe ea. De aceea va ramane inchisa!

3. In ce priveste pe voievod, voievodul va putea sa sada sub ea, ca sa manance painea de jertfa inaintea Domnului. El va intra pe drumul care da in tinda portii si va iesi pe acelasi drum."

4. M-a dus apoi la poarta de miazanoapte, inaintea casei Templului. M-am uitat si iata ca slava Domnului umplea Casa Domnului! Si am cazut cu fata la pamant.

5. Domnul mi-a zis: "Fiul omului, fii cu luare aminte, uita-te cu ochii tai si asculta cu urechile tale tot ce-ti voi spune cu privire la toate randuielile Casei Domnului si cu privire la toate legile ei; priveste cu bagare de seama intrarea Casei si toate iesirile Sfantului Locas!

6. Si spune celor indaratnici, casei lui Israel: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Ajunga-va toate uraciunile voastre, casa lui Israel!

7. Ati bagat in Locasul Meu cel Sfant niste straini cu inima netaiata imprejur si cu carnea netaiata imprejur, ca sa-Mi spurce Casa; ati adus painea Mea, grasimea si sangele inaintea tuturor uraciunilor voastre si ati rupt astfel legamantul Meu.

8. N-ati pazit ce trebuia pazit cu privire la lucrurile Mele cele sfinte, ci i-ati pus in locul vostru, ca sa faca slujba in Locasul Meu cel Sfant."

9. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Niciun strain, netaiat imprejur cu inima si netaiat imprejur cu trupul, sa nu intre in Locasul Meu cel Sfant, niciunul din strainii care vor fi in mijlocul copiilor lui Israel.

10. Mai mult, levitii care s-au departat de Mine, cand se ratacea Israel si se abatea de la Mine ca sa-si urmeze idolii, vor purta pedeapsa nelegiuirilor lor:

11. ei vor fi in Locasul Meu cel Sfant ca slugi, vor pazi portile Casei si vor face slujba in Casa; vor injunghia pentru popor vitele randuite pentru arderile de tot si pentru celelalte jertfe si vor sta inaintea lui ca sa-i slujeasca.

12. Pentru ca i-au slujit inaintea idolilor lui si au facut sa cada in pacat casa lui Israel, de aceea Imi ridic mana asupra lor, zice Domnul Dumnezeu, ca sa-si poarte pedeapsa nelegiuirii lor.

13. Nu se vor apropia de Mine ca sa fie in slujba Mea ca preoti, nu se vor apropia de lucrurile Mele cele sfinte, nici de lucrurile Mele preasfinte; ci vor purta pedeapsa rusinii lor si uraciunilor pe care le-au savarsit.

14. Totusi le voi da paza Casei, ii voi intrebuinta la toata slujba ei si la tot ce trebuie facut in ea.

15. Dar preotii, levitii, fiii lui Tadoc, care au pazit slujba Locasului Meu celui Sfant cand se rataceau copiii lui Israel de la Mine, aceia se vor apropia de Mine sa-Mi slujeasca si vor sta inaintea Mea ca sa-Mi aduca grasime si sange, zice Domnul Dumnezeu.

16. Ei vor intra in Locasul Meu cel Sfant, se vor apropia de masa Mea ca sa-Mi slujeasca si vor fi in slujba Mea.

17. Cand vor trece pe portile curtii dinauntru, se vor imbraca in haine de in; nu vor avea pe ei nimic de lana, cand vor face slujba in portile curtii dinauntru si in Casa.

18. Vor avea pe cap si scufii de in, si izmene de in pe coapsele lor; nu se vor incinge cu ceva care sa aduca sudoarea;

19. iar cand vor iesi sa se duca in curtea de afara la popor, vor lepada vesmintele cu care fac slujba si le vor pune in odaile Sfantului Locas; se vor imbraca in altele ca sa nu sfinteasca poporul cu vesmintele lor.

20. Nu-si vor rade capul, dar nici nu vor lasa parul sa creasca in voie; ci vor trebui sa-si taie parul.

21. Niciun preot nu va bea vin cand va intra in curtea dinauntru.

22. Nu vor lua de nevasta nici o vaduva, nici o femeie lasata de barbat, ci vor lua numai fecioare din samanta casei lui Israel; totusi vor putea sa ia si pe vaduva unui preot.

23. Vor invata pe poporul Meu sa deosebeasca ce este sfant de ce nu este sfant si vor arata deosebirea dintre ce este necurat si ce este curat.

24. Vor judeca in neintelegeri si vor hotari dupa legile Mele. Vor pazi de asemenea legile si poruncile Mele, la toate sarbatorile Mele, si vor sfinti Sabatele Mele.

25. Un preot nu se va duce la un mort, ca sa nu se faca necurat; nu va putea sa se faca necurat decat pentru un tata, pentru o mama, pentru un fiu, pentru o fiica, pentru un frate si pentru o sora care nu era maritata.

26. Dupa curatare, i se vor numara sapte zile.

27. In ziua cand va intra in Locasul Meu cel Sfant, in curtea dinauntru, ca sa faca slujba in Sfantul Locas, isi va aduce jertfa de ispasire, zice Domnul Dumnezeu.

28. Iata mostenirea pe care o vor avea: Eu voi fi mostenirea lor. Sa nu le dati nicio mosie in Israel: Eu voi fi mosia lor!

29. Dar se vor hrani cu darurile de mancare, cu jertfele de ispasire si de vina; si tot ce va fi inchinat Domnului prin fagaduinta in Israel va fi al lor.

30. Cele mai bune din cele dintai roade de orice fel si partea ridicata din toate darurile de mancare, pe care le veti aduce ca daruri ridicate, vor fi ale preotilor; veti da preotilor si parga fainii voastre, pentru ca binecuvantarea sa ramana peste casa voastra.

31. Preotii insa nu vor manca din nicio pasare sau vita moarta ori sfasiata de fiara."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***