Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 43

1. M-a dus la poarta, la poarta dinspre rasarit.

2. Si iata ca slava Dumnezeului lui Israel venea de la rasarit. Glasul Sau era ca urletul unor ape mari, si pamantul stralucea de slava Sa.

3. Vedenia aceasta semana cu aceea pe care o avusesem cand venisem sa nimicesc cetatea; si vedeniile acestea semanau cu aceea pe care o avusesem langa raul Chebar. Si am cazut cu fata la pamant.

4. Slava Domnului a intrat in Casa pe poarta dinspre rasarit.

5. Atunci, Duhul m-a rapit si m-a dus in curtea dinauntru. Si Casa era plina de slava Domnului!

6. Am auzit pe cineva vorbindu-mi din Casa, si un om statea langa mine.

7. El mi-a zis: "Fiul omului, acesta este locul scaunului Meu de domnie, locul unde voi pune talpa picioarelor Mele; aici voi locui vesnic in mijlocul copiilor lui Israel! Casa lui Israel si imparatii lor nu-Mi vor mai pangari Numele Meu cel sfant prin curviile lor si prin trupurile moarte ale imparatilor lor la moartea lor,

8. ca atunci cand isi puneau pragul lor langa pragul Meu, stalpii lor langa stalpii Mei, si nu era decat un zid intre Mine si ei. Asa au pangarit ei Numele Meu cel sfant cu uraciunile pe care le-au savarsit; de aceea i-am mistuit in mania Mea.

9. Acum vor departa de la Mine curviile lor si trupurile moarte ale imparatilor lor, si voi locui vesnic in mijlocul lor.

10. Tu insa, fiul omului, arata Templul acesta casei lui Israel; ei sa-i masoare planul si sa roseasca de nelegiuirile lor.

11. Daca vor rosi de toata purtarea lor, arata-le chipul Casei acesteia, intocmirea ei, iesirile si intrarile ei, toate planurile si toate legile ei; zugraveste-le-o sub ochi, ca sa pazeasca toate planurile ei, toate poruncile ei si toate oranduirile ei, si sa faca intocmai dupa ele.

12. Aceasta este legea privitoare la Casa. Pe varful muntelui, tot locul pe care-l va cuprinde ea este preasfant. Iata, aceasta este legea asupra Casei.

13. Iata masurile altarului, in coti; fiecare cot era cu o palma mai lung decat cotul obisnuit. Temelia era inalta de un cot si lata de un cot; si pervazul dimprejur avea o latime de un lat de mana; aceasta era propteaua altarului.

14. De la temelia de pe pamant pana la pervazul de jos erau doi coti si o latime de un cot; si de la pervazul cel mic pana la cel mare erau patru coti si un cot latime.

15. Altarul avea o vatra de patru coti; si din vatra altarului se inaltau patru coarne.

16. Vatra altarului avea o lungime de doisprezece coti, o latime de doisprezece coti, si cu cele patru laturi ale lui facea un patrat.

17. Pervazul avea paisprezece coti lungime pe paisprezece coti latime, in cele patru laturi ale lui; marginea de sus era de o jumatate de cot; temelia era lata de un cot de jur imprejur si treptele erau indreptate spre rasarit."

18. El mi-a zis: "Fiul omului, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata legile cu privire la altar, pentru ziua cand il vor face, ca sa aduca pe el arderi de tot si sa stropeasca sangele.

19. Sa dai preotilor, levitilor, care sunt din samanta lui Tadoc si care se apropie de Mine ca sa-Mi slujeasca, zice Domnul Dumnezeu, un vitel pentru jertfa de ispasire.

20. Sa iei din sangele lui si sa ungi cele patru coarne ale altarului, cele patru colturi ale pervazului si marginea care-l inconjoara; sa cureti astfel altarul si sa faci ispasire pentru el.

21. Sa iei vitelul pentru ispasire si sa-l arda intr-un loc anume langa Casa, afara din Sfantul Locas.

22. In ziua a doua, sa aduci ca jertfa de ispasire un tap fara cusur, ca sa curete altarul, cum l-au curatat cu vitelul.

23. Dupa ce vei ispravi de facut ispasirea, sa aduci un vitel fara cusur si un berbec din turma fara cusur.

24. Sa-i aduci inaintea Domnului; preotii sa-i presare cu sare si sa-i aduca Domnului ca ardere de tot.

25. Timp de sapte zile sa jertfesti in fiecare zi un tap ca jertfa de ispasire; sa jertfeasca si un vitel si un berbec din turma, amandoi fara cusur.

26. Timp de sapte zile vor face ispasirea si curatarea altarului, si-l vor sfinti astfel.

27. Dupa ce se vor implini aceste zile, de la ziua a opta inainte, preotii sa aduca pe altar arderile voastre de tot si jertfele voastre de multumire. Si va voi fi binevoitor, zice Domnul Dumnezeu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***