Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 42

1. Apoi m-a scos si m-a dus in curtea de afara, dinspre miazanoapte, si m-a dus in odaile din fata locului gol si din fata cladirii, la miazanoapte.

2. Fata unde se afla usa de miazanoapte avea o lungime de o suta de coti; si latimea era de cincizeci de coti.

3. In dreptul celor douazeci de coti ai curtii dinauntru si in dreptul caldaramului curtii de afara se aflau pridvoare langa pridvoare, in catul al treilea.

4. Pe dinaintea odailor era un loc de trecere lat de zece coti si un drum de un cot; usile lor erau spre miazanoapte.

5. Odaile de sus erau mai stramte decat cele de jos si decat cele de la mijlocul cladirii, pentru ca le mai luau din loc si pridvoarele.

6. Erau trei caturi, dar n-aveau stalpi ca stalpii curtilor; de aceea, incepand de jos, odaile de sus erau mai stramte decat cele de jos si cele de la mijloc.

7. Zidul de afara, care mergea alaturi cu odaile, dinspre curtea de afara, in fata odailor, avea o lungime de cincizeci de coti;

8. caci lungimea odailor dinspre curtea de afara era de cincizeci de coti. Dar fata Templului avea o suta de coti.

9. Dedesubtul acestor odai era intrarea de la rasarit, cum veneai din curtea de afara.

10. Mai erau niste odai de grosimea zidului curtii dinspre rasarit, in dreptul locului gol si in dreptul cladirii.

11. In fata lor era un loc de trecere, ca si inaintea odailor dinspre miazanoapte, de aceeasi lungime si latime; iesirile, intocmirea si usile lor erau la fel.

12. Tot asa era si cu usile odailor dinspre miazazi. Era o usa la capul locului de trecere, care se afla drept inaintea zidului dinspre rasarit, pe unde intrai.

13. El mi-a zis: "Odaile de la miazanoapte si odaile de la miazazi, care sunt in fata locului gol, sunt odaile sfinte, unde vor manca lucrurile preasfinte preotii care se apropie de Domnul; in ele vor pune lucrurile preasfinte, darurile de mancare, vitele aduse ca jertfa de ispasire si de vina; caci locul acesta este sfant.

14. Cand vor intra preotii, nu vor iesi din Locul Sfant ca sa se duca in curtea de afara, ci isi vor lasa acolo hainele cu care fac slujba, caci hainele acestea sunt sfinte; se vor imbraca in alte haine ca sa se apropie de curtea care este pentru popor."

15. Dupa ce a ispravit de masurat Casa dinauntru, m-a scos pe poarta dinspre rasarit si a masurat-o pe partea de afara, de jur imprejur.

16. A masurat partea de rasarit cu prajina de masurat, si de jur imprejur a gasit cinci sute de prajini.

17. A masurat partea de miazanoapte cu prajina de masurat, si a gasit de jur imprejur cinci sute de prajini.

18. A masurat partea de miazazi cu prajina de masurat, si a gasit cinci sute de prajini.

19. S-a intors apoi spre apus si a masurat cinci sute de prajini cu prajina de masurat.

20. A masurat astfel in cele patru laturi zidul de jur imprejurul Casei; lungimea era de cinci sute de prajini si latimea de cinci sute de prajini; zidul acesta despartea Locul Sfant de cel nesfant.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***