Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 41

1. M-a dus in Templu. A masurat stalpii; aveau o latime de sase coti de o parte si o latime de sase coti de alta - aceasta este latimea stalpilor.

2. Latimea usii era de zece coti; iar canaturile usii erau late de cinci coti de o parte si cinci coti de cealalta parte. A masurat si lungimea Templului: patruzeci de coti, si latimea: douazeci de coti.

3. Apoi a intrat inauntru. A masurat usorii usii, doi coti, usa, sase coti, si latimea usii, sapte coti.

4. Pe partea dinainte a Templului a masurat in lungime douazeci de coti si in latime douazeci de coti; si mi-a zis: "Acesta este Locul Preasfant!"

5. A masurat zidul casei, gros de sase coti, si latimea odailor laturalnice de jur imprejurul Casei, patru coti.

6. Odaile laturalnice erau unele peste altele, in numar de treizeci, asezate in trei caturi; ele dadeau in niste imbucaturi de zid, facute anume pentru odaile acestea de jur imprejurul Casei, asa ca se sprijineau pe ele, si nu pe zidul Casei.

7. Odaile, cu cat erau mai sus, cu atat erau mai incapatoare, si te suiai la ele ocolind; caci te suiai imprejurul Casei pe o scara serpuitoare. Astfel era mai mult loc, ca largime, in partea de sus a Casei, si din catul de jos te suiai in catul de sus prin cel de la mijloc.

8. De jur imprejurul Casei se vedea o pardoseala iesita in afara. Odaile laturalnice aveau niste temelii si erau de o prajina intreaga, adica sase coti la unghi.

9. Zidul de afara al odailor laturalnice avea o grosime de cinci coti.

10. Locul gol dintre odaile laturalnice ale Casei si odaile dimprejurul Casei avea o latime de douazeci de coti de jur imprejur.

11. Usa odailor laturalnice dadea in locul gol: o usa la miazanoapte si o usa la miazazi; si largimea locului gol era de cinci coti de jur imprejur.

12. Cladirea din fata locului gol, din partea de apus, avea o latime de saptezeci de coti, un zid de cinci coti de gros de jur imprejur, si era lung de nouazeci de coti.

13. A masurat si Casa, care avea o lungime de o suta de coti. Locul gol, cladirea si zidurile sale aveau de asemenea o lungime de o suta de coti.

14. Latimea fetei Casei si a locului gol dinspre rasarit era de o suta de coti.

15. A masurat lungimea cladirii dinaintea locului gol, pe partea dinapoi a Casei, si pridvoarele ei de fiecare parte: erau o suta de coti.

16. Templul si Casa dinauntru, tinda de afara, pragurile, ferestrele ingradite, pridvoarele din jurul celor trei caturi, in fata pragurilor, erau acoperite cu lemn de jur imprejur. De la pamant pana la ferestrele acoperite

17. pana deasupra usii, partea dinauntrul Casei, partea de afara, tot zidul de jur imprejurul Casei dinauntru si din afara, totul era dupa masura

18. si impodobit cu heruvimi si finici. Intre doi heruvimi era un finic. Fiecare heruvim avea doua fete,

19. o fata de om intoarsa spre un finic de o parte, si o fata de leu intoarsa spre celalalt finic, de cealalta parte; asa era de jur imprejurul Casei.

20. De la pamant pana deasupra usii erau heruvimi si finici, si tot asa si pe zidul Templului.

21. Usorii Templului erau in patru muchii. Si in fata Locului Preasfant era ceva care se vedea

22. ca un altar de lemn, inalt de trei coti, lung de doi coti si lat de doi coti. Colturile, temelia si peretii lui erau de lemn. Omul acela mi-a zis: "Aceasta este masa care este inaintea Domnului!"

23. Templul si Locul Preasfant aveau doua usi.

24. Fiecare usa avea doua canaturi care se intorceau amandoua pe usi, doua canaturi pentru o usa si doua pentru cealalta.

25. Pe usile Templului erau sapati heruvimi si finici, ca si pe ziduri. In fata pridvorului de afara erau niste grinzi de lemn imbucate intre ele.

26. Erau ferestre ingradite, si de o parte si de cealalta erau finici, si tot asa era si pe laturile pridvorului, pe odaile laturalnice ale Casei si pe grinzile de sus.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***