Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 40

1. In anul al douazeci si cincilea al robiei noastre, la inceputul anului, in ziua a zecea a lunii, la paisprezece ani dupa daramarea cetatii, tocmai in ziua aceea a venit mana Domnului peste mine si m-a stramutat in tara lui Israel.

2. M-a dus acolo in niste vedenii dumnezeiesti si m-a asezat pe un munte foarte inalt; spre miazazi de acest munte era ceva ca o cetate zidita.

3. M-a dus acolo; si iata ca acolo era un om a carui infatisare era ca infatisarea aramei; el avea in mana o sfoara de masurat de in si o prajina de masurat si statea la poarta.

4. Omul acela mi-a zis: "Fiul omului, priveste cu ochii tai, asculta cu urechile tale si ia aminte la toate lucrurile pe care ti le voi arata; caci ai fost adus aici ca sa ti le arat. Fa cunoscut casei lui Israel tot ce vei vedea."

5. Un zid inconjura Templul pe din afara de jur imprejur. In mana omului aceluia era o prajina de masurat lunga de sase coti, fiecare cot avand cu o palma mai mult decat cotul obisnuit. A masurat latimea zidului, care era de o prajina, si inaltimea, care era tot de o prajina.

6. A mers la poarta de rasarit si i-a suit treptele. A masurat pragul portii, care era lat de o prajina, si celalalt prag, care era lat de o prajina.

7. Fiecare odaie de paza era lunga de o prajina si larga tot de o prajina. Intre fiecare doua odai de paza era un loc gol de cinci coti. Pragul portii, de langa tinda portii dinauntru, era de o prajina.

8. A masurat si tinda portii dinauntru; era de o prajina.

9. A masurat apoi tinda portii; era de opt coti, si stalpii ei erau de doi coti. Tinda portii era spre partea dinauntru.

10. Odaile de paza ale portii de rasarit erau in numar de trei de o parte si trei de cealalta; toate trei aveau aceeasi masura, si stalpii de fiecare parte aveau tot aceeasi masura.

11. A masurat apoi largimea deschizaturii portii, care era de zece coti, si lungimea portii, care era de treisprezece coti.

12. Inaintea odailor de paza era un loc gol de un cot de o parte si de cealalta; fiecare odaie de paza avea sase coti de o parte si sase coti de cealalta.

13. A masurat poarta de la acoperisul unei odai de paza pana la acoperisul celeilalte; intre cele doua deschizaturi care erau fata in fata era o latime de douazeci si cinci de coti.

14. A masurat tinda portii curtii, si a gasit douazeci de coti; tinda dadea intr-o curte, de jur imprejurul portii.

15. Locul dintre poarta de la intrare si tinda portii dinauntru era lung de cincizeci de coti.

16. La odaile de paza si la stalpii lor dinauntrul portii, de jur imprejur, erau niste ferestre ingradite; ferestre erau si inauntru in tindele portii, de jur imprejur; iar pe stalpi erau sapate ramuri de finici.

17. M-a dus in curtea de afara unde se aflau odai si un caldaram, de jur imprejur; pe caldaramul acesta erau treizeci de odai.

18. Caldaramul era pe langa porti si era de-a lungul portilor: acesta era caldaramul de jos.

19. A masurat latimea de la poarta de jos pana la partea de afara a curtii dinauntru, si avea o suta de coti la rasarit si la miazanoapte.

20. A masurat lungimea si latimea portii de miazanoapte a curtii de afara.

21. Odaile ei de paza, in numar de trei de o parte si trei de alta, stalpii si tinda ei aveau aceeasi masura ca poarta dintai, cincizeci de coti in lungime si douazeci si cinci de coti in latime.

22. Ferestrele ei, tinda ei, finicii ei aveau aceeasi masura ca poarta de rasarit; te suiai la ea pe sapte trepte, iar tinda ei era in partea dinauntru.

23. La curtea dinauntru era o poarta, in fata portii de miazanoapte si in fata portii de rasarit; a masurat o suta de coti de la o poarta pana la cealalta.

24. M-a dus in partea de miazazi unde se afla poarta de la miazazi. I-a masurat stalpii si tinda, care aveau aceeasi masura.

25. Poarta aceasta si tinda ei aveau ferestre de jur imprejur, ca si celelalte ferestre, si poarta era lunga de cincizeci de coti si lata de douazeci si cinci de coti.

26. La ea te suiai pe o scara de sapte trepte, iar tinda ei era in partea dinauntru; pe stalpi era cate un finic de fiecare parte.

27. Curtea dinauntru avea o poarta inspre miazazi; a masurat de la o poarta pana la cealalta spre miazazi o suta de coti.

28. M-a dus in curtea dinauntru pe poarta de miazazi. A masurat poarta de miazazi, si a gasit ca avea aceeasi masura.

29. Odaile ei de paza, stalpii si tinda ei aveau aceeasi masura. Poarta aceasta si tinda ei aveau ferestre de jur imprejur, si poarta era lunga de cincizeci de coti si lata de douazeci si cinci de coti.

30. (De jur imprejur erau tinde lungi de douazeci si cinci de coti si late de cinci coti.)

31. Tinda portii dadea in curtea de afara; pe stalpii ei erau finici si opt trepte pentru suit la poarta.

32. M-a dus apoi in curtea dinauntru pe intrarea de rasarit. A masurat poarta, si a gasit ca avea aceeasi masura.

33. Odaile ei de paza, stalpii ei si tinda ei aveau aceeasi masura. Poarta aceasta si tinda ei aveau si ele ferestre de jur imprejur, lungi de cincizeci de coti si late de douazeci si cinci.

34. Tinda ei dadea in curtea de afara; de fiecare parte erau finici pe stalpi si opt trepte pentru suit la poarta.

35. M-a dus la poarta de miazanoapte. A masurat-o, si a gasit aceeasi masura.

36. Si ea avea odai de paza, stalpi, tinda si ferestre de jur imprejur; era lunga de cincizeci de coti si lata de douazeci si cinci de coti.

37. Tinda ei dadea in curtea de afara; de fiecare parte erau finici pe stalpii ei si opt trepte pentru suit la poarta.

38. Era o odaie care se deschidea spre tinda portii; acolo trebuiau spalate arderile de tot.

39. In tinda portii erau de fiecare parte doua mese pe care trebuia injunghiata arderea de tot, jertfa de ispasire si jertfa pentru vina.

40. In una din partile de afara, cum te sui la intrarea portii de miazanoapte, erau doua mese; si in cealalta parte, spre tinda portii, erau iarasi doua mese.

41. In cele doua parti ale portii se aflau astfel patru mese de o parte si patru mese de cealalta, de toate opt mese, pe care trebuiau injunghiate jertfele.

42. In fata meselor pentru jertfe mai erau, pentru arderile de tot, patru mese de pietre cioplite, lungi de un cot si jumatate, late de un cot si jumatate si inalte de un cot; pe mesele acestea trebuiau puse uneltele cu care se injunghiau vitele pentru arderi de tot si pentru celelalte jertfe.

43. Pe dinauntru casa avea de jur imprejur pervazuri de un lat de mana, care slujeau ca mese pentru carnea jertfelor.

44. Afara din poarta dinauntru erau doua odai pentru cantareti, in curtea dinauntru: una era alaturi de poarta de miazanoapte si avea fata spre miazazi, cealalta era alaturi de poarta de miazazi si avea fata spre miazanoapte.

45. El mi-a zis: "Odaia aceasta dinspre miazazi este pentru preotii care ingrijesc de slujba Templului.

46. Iar odaia dinspre miazanoapte este pentru preotii care ingrijesc de slujba altarului. Fiii lui Tadoc sunt aceia care, din fiii lui Levi, se apropie de Domnul ca sa-I slujeasca."

47. A masurat curtea, care era in patru colturi, lunga de o suta de coti. Altarul era inaintea casei.

48. M-a dus in tinda casei. A masurat stalpii tindei, si a gasit cinci coti de o parte si cinci coti de cealalta. Latimea portii era de paisprezece coti, iar peretele de pe laturile portii era de trei coti de o parte si de trei coti de cealalta.

49. Tinda avea o lungime de douazeci de coti si o latime de doisprezece coti; te suiai la ea pe zece trepte. Langa stalpi mai erau si alti stalpi, unul de o parte si altul de alta.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***