Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 4

1. "Si tu, fiul omului, ia o caramida, pune-o inaintea ta si sapa pe ea cetatea Ierusalimului.

2. Infatiseaz-o impresurata, zideste intarituri in jurul ei, inconjoar-o cu un sant de aparare, pune tabere de ostasi imprejurul ei si ridica berbeci de fier impotriva ei de jur imprejur.

3. Ia o tigaie de fier si pune-o ca un zid de fier intre tine si cetate; indreapta-ti fata impotriva ei, ca sa fie impresurata si s-o stramtorezi. Acesta sa fie un semn pentru casa lui Israel!

4. Apoi culca-te pe coasta stanga si pune pe ea nelegiuirea casei lui Israel; cate zile vei sta culcat pe coasta aceasta, le vei purta nelegiuirea lor.

5. Iti voi socoti un numar de zile deopotriva cu acela al anilor nelegiuirii lor, si anume trei sute nouazeci de zile, in care sa porti nelegiuirea casei lui Israel.

6. Dupa ce vei ispravi aceste zile, culca-te a doua oara pe coasta dreapta si poarta nelegiuirea casei lui Iuda patruzeci de zile; iti pun cate o zi pentru fiecare an.

7. Apoi intoarce-ti fata si bratul dezgolit spre Ierusalimul impresurat si proroceste impotriva lui.

8. Si iata, voi pune funii peste tine, ca sa nu poti sa te intorci de pe o coasta pe alta, pana nu vei implini zilele impresurarii tale.

9. Ia-ti si grau, orz, bob, linte, mei si alac, pune-le intr-un vas si fa paine din ele cate zile vei sta culcat pe coasta: trei sute nouazeci de zile sa mananci din ele.

10. Hrana pe care o vei manca, s-o mananci cu cantarul, si anume cate douazeci de sicli pe zi: sa mananci din ea din cand in cand.

11. Apa pe care o vei bea, o vei bea cu masura, si anume cate o sesime de hin; vei bea din ea din cand in cand.

12. Hrana s-o mananci ca turte de orz, pe care le vei coace in fata lor cu balega de om."

13. Si Domnul a zis: "Asa isi vor manca painea spurcata copiii lui Israel printre neamurile printre care ii voi izgoni."

14. Eu am zis: "Ah! Doamne Dumnezeule, iata, sufletul meu n-a fost pangarit niciodata; din tineretea mea si pana acum, niciodata n-am mancat dintr-un dobitoc mort sau sfasiat si nicio carne necurata n-a intrat in gura mea."

15. El mi-a raspuns: "Ei bine, iata ca iti dau balega de bou in loc de balega omeneasca, si-ti vei face painea pe ea."

16. El mi-a mai zis: "Fiul omului, iata ca voi sfarama toiagul painii la Ierusalim, asa ca vor manca paine cu cantarul si cu necaz si vor bea apa cu masura si cu groaza.

17. Vor duce lipsa de paine si de apa, se vor uimi unii de altii si se vor sfarsi din pricina nelegiuirii lor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***