Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 39

1. "Fiul omului, proroceste acum impotriva lui Gog si spune: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata ca am necaz pe tine, Gog, domnul Rosului, Mesecului si Tubalului!

2. Te voi tari, te voi aduce, te voi sui din fundul miazanoaptei si te voi aduce pe muntii lui Israel.

3. Iti voi dobori arcul din mana stanga si voi face sa-ti cada sagetile din mana dreapta.

4. Vei cadea pe muntii lui Israel, tu si toate ostile tale, si popoarele care vor fi cu tine, te voi da de mancare pasarilor de prada, tuturor celor ce au aripi, si fiarelor campului.

5. Vei cadea pe fata campului, caci Eu am vorbit, zice Domnul Dumnezeu.

6. Voi pune foc Magogului si celor ce locuiesc linistiti in ostroave, ca sa stie ca Eu sunt Domnul.

7. Imi voi face cunoscut Numele Meu cel sfant in mijlocul poporului Meu, Israel, si nu-i voi mai lasa sa-Mi pangareasca Numele Meu cel sfant; ci vor sti neamurile ca Eu sunt Domnul, Sfantul lui Israel!

8. Iata ca lucrurile acestea vin si se intampla, zice Domnul Dumnezeu! Aceasta este ziua despre care am vorbit.

9. Atunci locuitorii cetatilor lui Israel vor iesi, vor arde si vor da prada flacarilor armele, pavezele si scuturile, arcurile si sagetile, lancile si sulitele; si sapte ani vor face focul cu ele.

10. Nu vor lua lemne de pe camp si nu vor taia lemne din paduri, ci vor face focul cu armele. Vor jefui pe cei ce i-au jefuit si vor prada pe cei ce i-au pradat, zice Domnul Dumnezeu.

11. In ziua aceea, voi da lui Gog un loc de inmormantare in Israel: Valea Calatorilor, la rasaritul Marii Moarte, si mormantul acesta va astupa trecerea calatorilor. Acolo vor ingropa pe Gog cu toata multimea lui si vor numi valea aceasta: "Valea multimii lui Gog".

12. Sapte luni ii va ingropa casa lui Israel, ca sa curete tara.

13. Tot poporul tarii ii va ingropa si i se va duce vestea, in ziua cand voi fi proslavit, zice Domnul Dumnezeu.

14. Apoi vor alege niste oameni care vor cutreiera neincetat tara si care vor ingropa trupurile ramase pe fata pamantului, ca sa curete tara; dupa sapte luni vor incepe sa cerceteze.

15. Cei ce vor strabate tara o vor cutreiera, si cand unul din ei va vedea oasele unui om, va pune un semn langa el, pana il vor ingropa groparii in "Valea multimii lui Gog".

16. Tot acolo va mai fi si o cetate numita Hamona. Asa vor curata tara."

17. Fiul omului, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Spune pasarilor de orice soi si tuturor fiarelor campului: "Adunati-va si veniti! Strangeti-va din toate partile pentru jertfa Mea, pe care o injunghii pentru voi; jertfa mare este pe muntii lui Israel! Mancati carne si beti sange,

18. mancati carnea vitejilor si beti sangele voievozilor pamantului, sange de berbeci, de miei, de tapi, de tauri ingrasati din Basan!

19. Mancati grasime pana va veti satura si beti sange pana va veti imbata, din jertfele Mele pe care le voi injunghia pentru voi.

20. Saturati-va la masa Mea de carnea cailor si a calaretilor, de carnea vitejilor si a tuturor oamenilor de razboi, zice Domnul Dumnezeu.

21. Imi voi arata slava intre neamuri; si toate neamurile vor vedea judecatile pe care le voi face si pedepsele cu care ii va lovi mana Mea.

22. Cei din casa lui Israel vor sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul lor din ziua aceea si de atunci inainte.

23. Si neamurile vor cunoaste ca din pricina nelegiuirilor ei a fost dusa casa lui Israel in robie, din pricina faradelegilor ei savarsite de ea impotriva Mea; de aceea le-am ascuns fata Mea si i-am dat in mainile vrajmasilor lor, ca sa piara toti ucisi de sabie.

24. Le-am facut dupa necuratiile lor si dupa faradelegile lor si le-am ascuns fata Mea."

25. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Acum voi aduce inapoi pe prinsii de razboi ai lui Iacov, voi avea mila de toata casa lui Israel si voi fi gelos de Numele Meu cel sfant.

26. Atunci isi vor uita ocara si toate faradelegile pe care le-au savarsit impotriva Mea, cand locuiau linistiti in tara lor si cand nu-i tulbura nimeni.

27. Cand ii voi aduce inapoi dintre popoare si ii voi strange din tara vrajmasilor lor, voi fi sfintit de ei inaintea multor neamuri.

28. Si vor sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul lor care-i lasasem sa fie luati prinsi de razboi intre neamuri si care-i strang iarasi in tara lor; nu voi mai lasa pe niciunul din ei acolo

29. si nu le voi mai ascunde fata Mea, caci voi turna Duhul Meu peste casa lui Israel, zice Domnul Dumnezeu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***