Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 38

1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, intoarce-te cu fata spre Gog din tara lui Magog, spre domnul Rosului, Mesecului si Tubalului, si proroceste impotriva lui!

3. Si spune: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata, am necaz pe tine, Gog, domnul Rosului, Mesecului si Tubalului!

4. Te voi tari si-ti voi pune un carlig in falci; te voi scoate, pe tine si toata oastea ta, cai si calareti, toti imbracati in chip stralucit, ceata mare de popor, care poarta scut si pavaza si care toti manuiesc sabia;

5. impreuna cu ei voi scoate pe cei din Persia, Etiopia si Put, toti cu scut si coif:

6. Gomerul cu toate ostile lui, tara Togarmei, din fundul miazanoaptei, cu ostile sale, popoare multe impreuna cu tine!

7. Pregateste-te, dar, fii gata, tu si toata multimea adunata in jurul tau! Fii capetenia lor!

8. Dupa multe zile, vei fi in fruntea lor; in vremea de apoi, vei merge impotriva tarii ai carei locuitori scapati de sabie vor fi stransi dintre mai multe popoare pe muntii lui Israel care multa vreme fusesera pustii; dar, fiind scosi din mijlocul popoarelor, vor fi toti linistiti in locuintele lor.

9. Iar tu te vei sui, vei inainta ca o furtuna, vei fi ca un nor negru care va acoperi tara, tu cu toate ostile tale si multe popoare cu tine."

10. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "In ziua aceea, multe ganduri iti vor veni in minte si vei urzi planuri rele.

11. Vei zice: "Ma voi sui impotriva tarii acesteia deschise, voi navali peste oamenii acestia linistiti, care stau fara grija in locuintele lor, toti in locuinte fara ziduri si neavand nici zavoare, nici porti!

12. Ma voi duce sa iau prada si sa ma dedau la jaf, sa pun mana pe aceste daramaturi locuite din nou, pe poporul acesta strans din mijlocul neamurilor, care are turme si mosii si locuieste in mijlocul pamantului."

13. Seba si Dedan, negustorii din Tars si toti puii lor de lei iti vor zice: "Vii sa iei prada? Pentru jaf ti-ai adunat oare multimea ta, ca sa iei argint si aur, ca sa iei turme si avutii si sa faci o prada mare?"

14. De aceea proroceste, fiul omului, si spune lui Gog: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Da, in ziua cand poporul Meu, Israel, va trai in liniste, vei porni din tara ta

15. si vei veni din fundul miazanoaptei, tu si multe popoare cu tine, toti calare pe cai, o mare multime si o puternica ostire!

16. Vei inainta impotriva poporului Meu, Israel, ca un nor care va acoperi tara. In zilele de apoi, te voi aduce impotriva tarii Mele, ca sa Ma cunoasca neamurile, cand voi fi sfintit in tine sub ochii lor, Gog!"

17. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Nu esti tu acela despre care am vorbit odinioara prin robii Mei prorocii lui Israel, care au prorocit atunci ani de zile, ca te voi aduce impotriva lor?

18. In ziua aceea insa, in ziua cand va porni Gog impotriva pamantului lui Israel, zice Domnul Dumnezeu, Mi se va sui in nari mania aprinsa.

19. O spun in gelozia si in focul maniei Mele: in ziua aceea, va fi un mare cutremur in tara lui Israel.

20. Pestii marii si pasarile cerului vor tremura de Mine si fiarele campului si toate taratoarele care se tarasc pe pamant, si toti oamenii care sunt pe fata pamantului; muntii se vor rasturna, peretii stancilor se vor prabusi si toate zidurile vor cadea la pamant.

21. Atunci voi chema groaza impotriva lui pe toti muntii Mei, zice Domnul Dumnezeu; sabia fiecaruia se va intoarce impotriva fratelui sau.

22. Il voi judeca prin ciuma si sange, printr-o ploaie naprasnica si prin pietre de grindina; voi ploua foc si pucioasa peste el, peste ostile lui si peste popoarele cele multe care vor fi cu el.

23. Imi voi arata astfel marimea si sfintenia, Ma voi face cunoscut inaintea multimii neamurilor, si vor sti ca Eu sunt Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***