Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 37

1. Mana Domnului a venit peste mine si m-a luat in Duhul Domnului, si m-a pus in mijlocul unei vai pline de oase.

2. M-a facut sa trec pe langa ele, de jur imprejur, si iata ca erau foarte multe pe fata vaii si erau uscate de tot.

3. El mi-a zis: "Fiul omului, vor putea oare oasele acestea sa invie?" Eu am raspuns: "Doamne Dumnezeule, Tu stii lucrul acesta!"

4. El mi-a zis: "Proroceste despre oasele acestea si spune-le: "Oase uscate, ascultati cuvantul Domnului!

5. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu catre oasele acestea: "Iata ca voi face sa intre in voi un duh, si veti invia!

6. Va voi da vine, voi face sa creasca pe voi carne, va voi acoperi cu piele, voi pune un duh in voi, si veti invia. Si veti sti ca Eu sunt Domnul."

7. Am prorocit cum mi se poruncise. Si pe cand proroceam, s-a facut un vuiet, si iata ca s-a facut o miscare, si oasele s-au apropiat unele de altele!

8. M-am uitat si iata ca le-au venit vine, carnea a crescut si le-a acoperit pielea pe deasupra; dar nu era inca duh in ele.

9. El mi-a zis: "Proroceste si vorbeste duhului! Proroceste, fiul omului, si zi duhului: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Duhule, vino din cele patru vanturi, sufla peste mortii acestia ca sa invie!"

10. Am prorocit cum mi se poruncise. Si a intrat duhul in ei, si au inviat si au stat pe picioare: era o oaste mare, foarte mare la numar.

11. El mi-a zis: "Fiul omului, oasele acestea sunt toata casa lui Israel. Iata ca ei zic: "Ni s-au uscat oasele, ni s-a dus nadejdea; suntem pierduti!"

12. De aceea, proroceste si spune-le: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata, va voi deschide mormintele, va voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu, si va voi aduce iarasi in tara lui Israel.

13. Si veti sti ca Eu sunt Domnul, cand va voi deschide mormintele si va voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu!

14. Voi pune Duhul Meu in voi, si veti trai; va voi aseza iarasi in tara voastra, si veti sti ca Eu, Domnul, am vorbit si am si facut, zice Domnul."

15. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

16. "Fiul omului, ia o bucata de lemn si scrie pe ea: "Pentru Iuda si pentru copiii lui Israel care sunt tovarasii lui." Ia apoi o alta bucata de lemn si scrie pe ea: "Pentru Iosif, lemnul lui Efraim, si pentru toata casa lui Israel care este tovarasa lui."

17. Dupa aceea, impreuneaza-le una cu alta, intr-o singura bucata, asa incat sa fie una in mana ta.

18. Si cand iti vor zice copiii poporului tau: "Nu vrei sa ne lamuresti ce inseamna lucrul acesta?",

19. sa le raspunzi: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata ca voi lua toiagul de lemn al lui Iosif, care este in mana lui Efraim, si al semintiilor lui Israel care-i sunt tovarase, le voi uni cu toiagul lui Iuda si voi face un singur lemn, asa ca vor fi una in mana Mea."

20. Toiegele de lemn pe care vei scrie sa le tii astfel in mana ta, sub ochii lor.

21. Si sa le spui: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata, voi lua pe copiii lui Israel din mijlocul neamurilor la care s-au dus, ii voi strange din toate partile si-i voi aduce inapoi in tara lor.

22. Voi face din ei un singur neam in tara, pe muntii lui Israel; toti vor avea un singur imparat si nu vor mai fi doua neamuri, nici nu vor mai fi impartiti in doua imparatii.

23. Nici nu se vor mai spurca prin idolii lor, cu uraciunile lor si cu toate faradelegile lor. Ii voi scoate din toate abaterile cu care au pacatuit si-i voi curata; ei vor fi poporul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul lor.

24. Robul Meu David va fi imparat peste ei, si toti vor avea un singur pastor. Vor urma poruncile Mele, vor pazi legile Mele si le vor implini.

25. Vor locui iarasi in tara pe care am dat-o robului Meu Iacov si pe care au locuit-o si parintii vostri. Da, vor locui in ea, ei, copiii lor si copiii copiilor lor pe vecie, si Robul Meu David va fi voievodul lor in veci.

26. Voi incheia cu ei un legamant de pace, care va fi un legamant vesnic cu ei; ii voi sadi si-i voi inmulti, si voi pune Locasul Meu cel Sfant in mijlocul lor pentru totdeauna.

27. Locuinta Mea va fi intre ei; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.

28. Si neamurile vor sti ca Eu sunt Domnul care sfinteste pe Israel, cand Locasul Meu cel Sfant va fi pentru totdeauna in mijlocul lor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***