Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 35

1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, intoarce-te cu fata spre muntele Seir, proroceste impotriva lui

3. si zi: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata, am necaz pe tine, muntele Seirului! Imi intind mana impotriva ta si te prefac intr-o pustietate si intr-un pustiu!

4. Iti voi preface cetatile in daramaturi, vei ajunge o pustietate, ca sa stii ca Eu sunt Domnul!

5. Pentru ca aveai o ura vesnica si ai doborat cu sabia pe copiii lui Israel in ziua necazului lor, in vremea cand nelegiuirea era la culme,

6. de aceea, pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca te voi face sange si te va urmari sangele; fiindca n-ai urat sangele, de aceea sangele te va urmari.

7. Voi preface muntele Seir intr-o pustietate si intr-un pustiu si voi nimici cu desavarsire din el si pe cei ce se duc, si pe cei ce se intorc.

8. Ii voi umple muntii cu morti; si cei ucisi de sabie vor cadea pe dealurile tale, in vaile tale si in toate puhoaiele tale.

9. Te voi preface in niste pustietati vesnice, cetatile nu-ti vor mai fi locuite, si veti sti ca Eu sunt Domnul.

10. Pentru ca ai zis: "Aceste doua neamuri si aceste doua tari vor fi ale mele si le vom lua in stapanire!", macar ca Domnul era acolo,

11. de aceea, pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca Ma voi purta cu tine dupa mania si urgia pe care le-ai aratat si tu in ura ta impotriva lor; si Ma voi face cunoscut in mijlocul lor, cand te voi judeca.

12. Vei sti insa ca Eu, Domnul, am auzit toate batjocurile pe care le-ai rostit impotriva muntilor lui Israel cand ai zis: "Sunt pustiiti si ne sunt dati ca prada!"

13. V-ati falit astfel impotriva Mea prin vorbirile voastre si v-ati inmultit cuvintele impotriva Mea: am auzit!"

14. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Cand toata tara se va bucura, pe tine te voi preface intr-o pustietate!

15. Din pricina bucuriei pe care ai simtit-o ca mostenirea casei lui Israel era pustiita, iti voi face si tie la fel. Vei ajunge o pustietate, munte al Seirului, tu si tot Edomul, si se va sti ca Eu sunt Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***