Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 32

1. In anul al doisprezecelea, in ziua intai a lunii a douasprezecea, cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, fa un cantec de jale asupra lui faraon, imparatul Egiptului, si spune-i: "Semanai cu un pui de leu intre neamuri, erai ca un crocodil in mari, te aruncai in raurile tale, tulburai apele cu picioarele tale si le intaratai valurile.

3. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Imi voi intinde mreaja peste tine, in mijlocul unei mari multimi de popoare, si te vor trage in latul Meu.

4. Te voi arunca pe uscat si te voi intinde pe campie, ca toate pasarile cerului sa sada pe tine; si voi satura fiarele intregului pamant cu tine.

5. Iti voi azvarli carnea pe munti si voi umple vaile cu sfaramaturile tale.

6. Tara in care inoti o voi uda cu sangele tau pana la munti, si se vor umple puhoaiele de tine.

7. Cand te voi stinge, voi acoperi cerurile si le voi intuneca stelele; voi acoperi soarele cu nori, si luna nu-si va mai da lumina ei.

8. Din pricina ta, voi intuneca pe toti luminatorii cerurilor si voi raspandi intunericul peste tara ta, zice Domnul Dumnezeu.

9. Voi mahni si inima multor popoare, cand voi vesti pieirea ta printre neamuri, in tarile pe care nu le cunosteai.

10. Voi face sa se ingrozeasca multe popoare de tine, si imparatilor lor li se va face parul maciuca din pricina ta, cand Imi voi invarti sabia inaintea lor; vor tremura in orice clipa fiecare pentru viata lui, in ziua caderii tale."

11. Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Sabia imparatului Babilonului va veni peste tine.

12. Multimea ta o voi face sa cada lovita de sabia unor viteji, cei mai cumpliti dintre popoare. Ei vor nimici mandria Egiptului, si toata multimea lui va fi prapadita.

13. Voi pierde si toate vitele lui de langa apele cele mari; nici picior de om nu le va mai tulbura, nici copita de vite nu le va mai tulbura.

14. Atunci ii voi potoli apele si voi face sa-i curga raurile lin ca untdelemnul, zice Domnul Dumnezeu.

15. Cand voi preface tara Egiptului intr-o pustietate, si tara va fi jefuita de tot ce are, cand voi lovi pe toti cei ce o locuiesc, vor sti ca Eu sunt Domnul.

16. Acesta este cantecul de jale pe care il vor canta. Fiicele neamurilor il vor canta: da, asupra Egiptului si asupra intregii lui multimi il vor canta, zice Domnul Dumnezeu."

17. In anul al doisprezecelea, in ziua a cincisprezecea a lunii, cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

18. "Fiul omului, boceste-te pentru multimea Egiptului si arunc-o, pe ea si pe fiicele neamurilor puternice, in adancimile pamantului, la cei coborati in groapa!

19. Pe cine intreci tu in frumusete? Coboara-te si culca-te langa cei netaiati imprejur!

20. Vor cadea astfel in mijlocul celor ucisi de sabie. Sabia va este data: doborati in mormant Egiptul si toata multimea lui!

21. Atunci vitejii cei puternici vor vorbi in Locuinta mortilor despre el si cei ce-l sprijineau si vor zice: "S-au coborat, s-au culcat cei netaiati imprejur ucisi de sabie!"

22. Acolo este asirianul cu toata multimea lui, si mormintele lor stau imprejurul lui - toti au murit si au cazut ucisi de sabie.

23. Mormintele lor sunt in adancimile gropii, si multimea lui este imprejurul mormantului lui; toti au murit si au cazut ucisi de sabie, ei, care raspandeau groaza in tara celor vii.

24. Acolo este si Elamul cu toata multimea lui, imprejurul mormantului lui; toti au murit si au cazut ucisi de sabie, s-au coborat netaiati imprejur in adancimile pamantului, ei, care raspandeau groaza in tara celor vii, si isi poarta acum ocara cu cei ce se coboara in groapa.

25. L-au culcat la un loc cu mortii, impreuna cu toata multimea lui, si mormintele lor sunt imprejurul lui; toti acesti netaiati imprejur au murit ucisi de sabie, caci raspandeau groaza in tara celor vii, si isi poarta acum ocara cu cei ce se coboara in groapa; i-au culcat acum la un loc cu cei morti.

26. Acolo sunt si Mesec, Tubal si toata multimea lor, si mormintele lor sunt imprejurul lor; toti acesti netaiati imprejur au murit ucisi de sabie, caci raspandeau groaza in tara celor vii.

27. Ei sunt culcati impreuna cu vitejii cazuti din vechime dintre cei netaiati imprejur; sunt coborati in Locuinta mortilor impreuna cu armele lor de razboi, cu sabiile puse sub capetele lor si nelegiuirile lor lipite pe osemintele lor, caci vitejia lor era o groaza in tara celor vii.

28. Si tu vei fi zdrobit in mijlocul celor netaiati imprejur si te vei culca impreuna cu cei ucisi de sabie!

29. Acolo este si Edomul cu imparatii lui si toti voievozii lui, care, cu toata vitejia lor, au fost asezati la un loc cu cei ucisi de sabie: stau culcati impreuna cu cei netaiati imprejur, cu cei coborati in groapa.

30. Tot acolo sunt toti voievozii de la miazanoapte si toti sidonienii care s-au coborat la cei morti, acoperiti de rusine, cu toata groaza pe care o arunca vitejia lor; acesti netaiati imprejur stau culcati cu cei ucisi de sabie si-si poarta ocara langa cei coborati in groapa.

31. Faraon ii va vedea si se va mangaia pentru toata multimea lui, pentru ai lui care au murit ucisi de sabie si pentru toata oastea lui, zice Domnul Dumnezeu.

32. Caci l-am lasat sa raspandeasca groaza in tara celor vii. De aceea, faraon si toata multimea lui se vor culca impreuna cu cei netaiati imprejur, cu cei ce au murit ucisi de sabie, zice Domnul Dumnezeu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***