Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 3

1. El mi-a zis: "Fiul omului, mananca ce vei gasi inaintea ta, mananca sulul acesta si du-te de vorbeste casei lui Israel!"

2. Am deschis gura, si mi-a dat sa mananc sulul acesta.

3. El mi-a zis: "Fiul omului, hraneste-ti trupul si umple-ti maruntaiele cu sulul acesta pe care ti-l dau!" - L-am mancat, si in gura mea a fost dulce ca mierea.

4. El mi-a zis: "Fiul omului, du-te la casa lui Israel si spune-le cuvintele Mele!

5. Caci nu esti trimis la un popor cu o vorbire incurcata si cu o limba greoaie, ci la casa lui Israel;

6. nu la niste popoare mari cu o vorbire incurcata si cu o limba greoaie, ale caror cuvinte sa nu le poti pricepe. Negresit, daca te-as trimite la ele, te-ar asculta!

7. Dar casa lui Israel nu va voi sa te asculte, pentru ca nu vrea sa M-asculte; caci toata casa lui Israel are fruntea incruntata si inima impietrita.

8. Iata, iti voi face fata tot asa de aspra ca si fetele lor, si fruntea, tot asa de aspra ca fruntea lor.

9. Iti voi face fruntea ca un diamant, mai aspra decat stanca. Nu te teme si nu te speria de ei, caci sunt o casa de indaratnici!"

10. El mi-a zis: "Fiul omului, primeste in inima ta si asculta cu urechile tale toate cuvintele pe care ti le spun!

11. Du-te la prinsii de razboi, la copiii poporului tau: vorbeste-le si, fie ca vor asculta, fie ca nu vor asculta, sa le spui: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu!"

12. Si Duhul m-a rapit si am auzit inapoia mea dardaitul unui mare cutremur de pamant: slava Domnului s-a ridicat din locul ei.

13. Am auzit si vajaitul aripilor fapturilor vii care se loveau una de alta, uruitul rotilor de langa ele si dardaitul unui mare cutremur de pamant.

14. Cand m-a rapit Duhul si m-a luat, mergeam amarat si manios, si mana Domnului apasa tare peste mine.

15. Am ajuns la Tel-Abib, la robii de razboi care locuiau la raul Chebar, in locul unde se aflau; si am ramas acolo, inmarmurit in mijlocul lor, sapte zile.

16. Dupa sapte zile, cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

17. "Fiul omului, te pun pazitor peste casa lui Israel. Cand vei auzi un cuvant care va iesi din gura Mea, sa-i instiintezi din partea Mea!

18. Cand voi zice celui rau: "Vei muri negresit!", daca nu-l vei instiinta si nu-i vei spune, ca sa-l intorci de la calea lui cea rea si sa-i scapi viata, acel om rau va muri prin nelegiuirea lui, dar ii voi cere sangele din mana ta!

19. Dar daca vei instiinta pe cel rau, si el tot nu se va intoarce de la rautatea lui si de la calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dar tu iti vei mantui sufletul!

20. Daca un om neprihanit se va abate de la neprihanirea lui si va face ce este rau, ii voi pune un lat inainte, si va muri. Daca nu l-ai instiintat, va muri prin pacatul lui si nu i se va mai pomeni neprihanirea in care a trait, dar ii voi cere sangele din mana ta!

21. Dar daca vei instiinta pe cel neprihanit sa nu pacatuiasca, si nu va pacatui, va trai, pentru ca a primit instiintarea, iar tu iti vei mantui sufletul!"

22. Si mana Domnului a venit peste mine acolo si mi-a zis: "Scoala-te, du-te in vale, si acolo iti voi vorbi!"

23. M-am sculat si m-am dus in vale; si iata ca slava Domnului s-a aratat acolo asa cum o vazusem la raul Chebar. Atunci am cazut cu fata la pamant.

24. Duhul a intrat in mine si m-a facut sa stau pe picioare. Si Domnul mi-a vorbit si mi-a zis: "Du-te si inchide-te in casa!

25. Caci iata, fiul omului, vor pune peste tine funii, cu care te vor lega ca sa nu mai poti iesi in mijlocul lor.

26. Iti voi lipi limba de cerul gurii, ca sa ramai mut si sa nu-i poti mustra, caci sunt o casa de indaratnici!

27. Dar cand iti voi vorbi, iti voi deschide gura ca sa le spui: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Cine vrea sa asculte sa asculte; cine nu vrea, sa n-asculte!" Caci sunt o casa de indaratnici!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***