Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 29

1. In anul al zecelea, in ziua a douasprezecea a lunii a zecea, cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, intoarce-te cu fata spre faraon, imparatul Egiptului, si proroceste impotriva lui si impotriva intregului Egipt!

3. Vorbeste si spune: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata ca am necaz pe tine, faraoane, imparatul Egiptului, crocodil mare care te culci in mijlocul raurilor tale si zici: "Raul meu, Nilul, este al meu, eu l-am facut!"

4. Iti voi pune insa un carlig in falci, voi lipi pestii raurilor tale de solzii tai si te voi scoate din mijlocul raurilor tale, cu toti pestii care se afla in ele si care se vor lipi de solzii tai.

5. Te voi arunca in pustiu, pe tine si pe toti pestii din raurile tale. Vei cadea pe fata ogoarelor, nu vei fi ridicat, nici ingropat; ci te voi da de mancare fiarelor pamantului si pasarilor cerului.

6. Si toti locuitorii Egiptului vor sti ca Eu sunt Domnul, pentru ca au fost o proptea de trestie pentru casa lui Israel.

7. Cand au pus mana pe tine, te-ai rupt si le-ai strapuns tot umarul; cand s-au proptit de tine, te-ai sfaramat si le-ai scrantit soldurile."

8. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata, voi aduce sabia impotriva ta si voi nimici cu desavarsire din mijlocul tau oamenii si vitele.

9. Tara Egiptului va ajunge o pustietate si un pustiu, si vor sti ca Eu sunt Domnul, pentru ca a zis: "Nilul este al meu, eu l-am facut!"

10. De aceea iata ca am necaz pe tine si pe raurile tale si voi preface tara Egiptului intr-un pustiu si intr-o pustietate, de la Migdol pana la Siena si pana la hotarele Etiopiei.

11. Nici picior de om nu va trece prin ea, nici picior de vita nu va trece prin ea, si va ramane patruzeci de ani fara sa fie locuita.

12. Voi preface tara Egiptului intr-o pustietate in mijlocul altor tari pustiite, si cetatile ei vor fi pustii intre alte cetati pustii, timp de patruzeci de ani. Iar pe egipteni ii voi risipi printre neamuri si-i voi imprastia in felurite tari."

13. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Dupa patruzeci de ani, voi strange pe egipteni din mijlocul popoarelor intre care ii voi risipi.

14. Voi aduce inapoi pe prinsii de razboi ai Egiptului, ii voi aduce inapoi in tara Patros, in tara lor de bastina, si vor alcatui acolo o imparatie slaba.

15. Da, va fi cea mai neinsemnata dintre imparatii si nu se va mai inalta peste neamuri; ii voi imputina, ca sa nu stapaneasca peste neamuri.

16. Imparatia aceasta nu va mai fi pentru casa lui Israel o pricina de incredere; ci ii va aduce aminte de nelegiuirea ei, cand se intorcea spre ei. Si vor sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeu."

17. In al douazeci si saptelea an, in ziua intai a lunii intai, cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

18. "Fiul omului, Nebucadnetar, imparatul Babilonului, si-a pus oastea sa faca o slujba grea impotriva Tirului. Toate capetele au ajuns plesuve, toti umerii sunt jupuiti, si n-a luat de la Tir nicio plata, nici el, nici oastea lui, pentru slujba pe care a facut-o impotriva lui.

19. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata ca dau lui Nebucadnetar, imparatul Babilonului, tara Egiptului; el ii va ridica bogatiile, o va prada si o va jefui; aceasta va fi plata ostii lui!

20. Ca plata pentru slujba facuta impotriva Tirului ii dau tara Egiptului; caci pentru Mine s-au ostenit, zice Domnul Dumnezeu.

21. In ziua aceea, voi da tarie casei lui Israel si-ti voi deschide gura vesela in mijlocul lor; si vor sti ca Eu sunt Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***