Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 28

1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, spune voievodului Tirului: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Pentru ca ti s-a ingamfat inima si ai zis: "Eu sunt Dumnezeu si sed pe scaunul de domnie al lui Dumnezeu in mijlocul marilor", macar ca nu esti decat om, si nu esti Dumnezeu, macar ca iti dai ifose ca si cand ai fi Dumnezeu.

3. Iata ca esti mai intelept decat Daniel, nicio taina nu este ascunsa de tine;

4. prin intelepciunea si priceperea ta ti-ai facut avere si ti-ai gramadit aur si argint in vistieriile tale;

5. prin marea ta intelepciune si prin negotul tau ti-ai marit bogatiile, si prin bogatiile tale, inima ti s-a ingamfat foarte mult."

6. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Pentru ca iti dai ifose ca si cand ai fi Dumnezeu,

7. iata ca voi aduce impotriva ta niste straini, pe cele mai asupritoare dintre popoare, care vor scoate sabia impotriva intelepciunii tale stralucitoare si-ti vor pangari frumusetea.

8. Te vor arunca in groapa, si vei muri ca cei ce cad strapunsi de lovituri, in mijlocul marilor.

9. Vei mai zice tu atunci in fata ucigasului tau: "Sunt Dumnezeu", macar ca esti om, si nu Dumnezeu, sub mana celui ce te va ucide?

10. Vei muri de moartea celor netaiati imprejur, de mana strainilor! Caci Eu am vorbit, zice Domnul Dumnezeu."

11. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

12. "Fiul omului, fa un cantec de jale asupra imparatului Tirului si spune-i: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete.

13. Stateai in Eden, gradina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald si cu aur; timpanele si flautele erau in slujba ta, pregatite pentru ziua cand ai fost facut.

14. Erai un heruvim ocrotitor cu aripile intinse; te pusesem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor scanteietoare.

15. Ai fost fara prihana in caile tale, din ziua cand ai fost facut pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in tine.

16. Prin marimea negotului tau te-ai umplut de silnicie si ai pacatuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu si te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scanteietoare.

17. Ti s-a ingamfat inima din pricina frumusetii tale, ti-ai stricat intelepciunea cu stralucirea ta. De aceea te arunc la pamant, te dau priveliste imparatilor.

18. Prin multimea nelegiuirilor tale, prin nedreptatea negotului tau ti-ai spurcat locasurile sfinte; de aceea scot din mijlocul tau un foc care te mistuie si te prefac in cenusa pe pamant, inaintea tuturor celor ce te privesc.

19. Toti cei ce te cunosc intre popoare raman uimiti din pricina ta; esti nimicit si nu vei mai fi niciodata!"

20. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

21. "Fiul omului, intoarce-ti fata spre Sidon si proroceste impotriva lui!

22. Spune: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata ca am necaz pe tine, Sidonule, si voi fi proslavit in mijlocul tau; ca sa se stie ca Eu sunt Domnul, cand Imi voi implini judecatile impotriva lui si cand Imi voi arata sfintenia in mijlocul lui.

23. Voi trimite ciuma in el, voi face sa curga sangele pe ulitele lui, vor cadea mortii in mijlocul lui, ucisi de sabia care va veni din toate partile sa-i loveasca, si vor sti astfel ca Eu sunt Domnul.

24. Atunci el nu va mai fi pentru casa lui Israel un spin care inteapa, un maracine aducator de dureri printre toti cei ce-l inconjoara si-l dispretuiesc. Si vor sti astfel ca Eu sunt Domnul Dumnezeu."

25. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Cand voi strange iarasi casa lui Israel din mijlocul popoarelor la care este risipita, Imi voi arata in ea sfintenia inaintea neamurilor, si vor locui in tara lor pe care am dat-o robului Meu Iacov.

26. Vor locui linistiti in ea, vor zidi case si vor sadi vii; da, vor locui linistiti in ea, cand Imi voi implini judecatile impotriva tuturor celor ce-i inconjoara si-i dispretuiesc. Si vor sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul lor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***