Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 26

1. In anul al unsprezecelea, in ziua intai a lunii, cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, pentru ca Tirul a zis despre Ierusalim: "Ha! Ha! Este zdrobita poarta popoarelor!, si se intoarce la mine! Ma voi imbogati, caci el a ramas pustiu!"

3. de aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata ca am necaz pe tine, Tirule, si voi aduce impotriva ta multe neamuri, cum isi ridica marea valurile!

4. Ele vor darama zidurile Tirului, ii vor surpa turnurile, ii voi razui si tarana si o voi face o stanca goala.

5. Va ramane in mare ca un loc unde se vor intinde mreje de prins peste; Eu am vorbit, zice Domnul Dumnezeu. Va fi prada neamurilor!

6. Cetatile din tinutul lui vor fi trecute prin sabie. Si vor sti astfel ca Eu sunt Domnul."

7. Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata ca aduc de la miazanoapte impotriva Tirului pe Nebucadnetar, imparatul Babilonului, imparatul tuturor imparatilor, cu cai, care, calareti si cu o mare multime de popoare.

8. El va nimici cu sabia cetatile din tinutul tau; va face santuri de aparare impotriva ta, va ridica intarituri si va ridica scutul impotriva ta.

9. Va indrepta loviturile berbecilor sai impotriva zidurilor tale si iti va surpa turnurile cu masinile lui.

10. Multimea cailor lui te va acoperi de praf, zidurile tale se vor cutremura de vuietul calaretilor, rotilor si carelor, cand va intra Nebucadnetar pe portile tale cum se intra intr-o cetate cucerita.

11. Va calca toate ulitele tale cu copitele cailor lui si-ti va ucide poporul cu sabia, si stalpii mandriei tale vor cadea la pamant.

12. Iti vor ridica bogatiile, iti vor prada marfurile, iti vor surpa zidurile, iti vor darama casele tale cele placute si vor arunca in ape pietrele, lemnele si tarana ta.

13. Voi face sa inceteze astfel glasul cantecelor tale si nu se va mai auzi sunetul harpelor tale.

14. Te voi face o stanca goala, vei fi ca un loc in mare unde se vor intinde mreje de prins pestii si nu vei mai fi zidit la loc. Caci Eu, Domnul, am vorbit, zice Domnul Dumnezeu."

15. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu despre Tir: "Se vor cutremura ostroavele de vuietul caderii tale, de gemetele ranitilor si de macelul din mijlocul tau.

16. Toti voievozii marii se dau jos de pe scaunele lor de domnie, isi scot mantalele si isi leapada hainele cusute la gherghef; se invelesc in spaima si stau pe pamant, intruna tremura de groaza si stau inmarmuriti din pricina ta.

17. Ei fac o cantare de jale asupra ta si-ti zic: "Vai cum ai fost nimicit, tu, care erai locuit de cei ce strabat marile, cetate vestita, care erai puternica pe mare! Cum a fost nimicita cetatea aceasta cu locuitorii ei care bagau groaza in toti cei dimprejur!

18. Acum tremura ostroavele in ziua caderii tale, stau ingrozite ostroavele marii de sfarsitul tau."

19. Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Cand te voi preface intr-o cetate pustie, ca cetatile care n-au locuitori, cand voi ridica impotriva ta adancul si cand te vor acoperi apele cele mari,

20. te voi cobori impreuna cu cei ce se coboara in groapa, la poporul de odinioara, si te voi aseza in adancimile pamantului, in singuratati vesnice, langa cei ce s-au coborat in groapa, ca sa nu mai fii locuita si sa nu te mai scoli in tara celor vii.

21. Te voi nimici cu desavarsire, si nu vei mai fi; te vor cauta, si nu te vor mai gasi niciodata, zice Domnul Dumnezeu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***