Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 24

1. In anul al noualea, in ziua a zecea a lunii a zecea, cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, scrie numele zilei acesteia, numele zilei de azi! Caci chiar in ziua aceasta se apropie imparatul Babilonului de Ierusalim.

3. Spune o pilda acestei case de indaratnici si zi-le: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Pune, pune cazanul si toarna apa in el!

4. Pune bucati de carne in el, toate bucatile cele bune, coapsa si spata si umple-l cu cele mai bune oase.

5. Alege ce e mai bun din turma si pune lemnele gramada sub cazan; fa-l sa fiarba in clocot mare si sa fiarba si oasele din el."

6. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Vai de cetatea cea setoasa de sange, cazanul cel plin de rugina si de pe care nu se ia rugina! Scoateti bucatile din el, unele dupa altele, fara sa trageti la sorti.

7. Caci sangele pe care l-a varsat ea este inca in mijlocul ei. L-a pus pe stanca goala, nu l-a varsat pe pamant ca sa-l acopere apoi cu tarana.

8. Ca sa-Mi arat urgia, ca sa Ma razbun, i-am varsat sangele pe stanca goala, pentru ca sa nu fie acoperit."

9. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Vai de cetatea cea setoasa de sange! Vreau sa fac un rug mare!

10. Ingramadeste multe lemne, aprinde focul, fierbe bine carnea, fa fiertura groasa, ca sa se arda si ciolanele.

11. Apoi pune cazanul gol pe jaratic ca sa se incalzeasca, sa i se infierbante arama, sa i se topeasca murdaria dinauntru si sa i se stearga rugina.

12. Truda degeaba! Caci rugina de care este plin nu se dezlipeste de el, rugina nu se va lua de pe el decat prin foc,

13. si tu doresti iarasi nelegiuire in spurcaciunea ta! Pentru ca am vrut sa te curat, si nu te-ai facut curata, nu vei mai fi curatata de spurcaciunea ta pana Imi voi potoli mania asupra ta.

14. Eu, Domnul, am vorbit! Lucrul acesta se va intampla, si Eu il voi implini! Nu Ma voi lasa, nu voi avea mila, nici nu Ma voi cai. Vei fi judecata dupa puterea ta si dupa faptele tale, zice Domnul Dumnezeu."

15. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

16. "Fiul omului, iata, iti voi rapi printr-o lovitura ce ti-e mai scump in ochi. Dar sa nu te jelesti, nici sa nu plangi si sa nu-ti curga lacrimile pentru ea.

17. Suspina in tacere, dar nu plange ca la morti! Leaga-ti turbanul, pune-ti incaltamintea in picioare, nu-ti acoperi barba si nu manca painea de jale!"

18. Vorbisem poporului dimineata, si seara mi-a murit nevasta. A doua zi dimineata, am facut cum mi se poruncise.

19. Poporul mi-a zis: "Nu vrei sa ne lamuresti ce inseamna pentru noi ceea ce faci?"

20. Eu le-am raspuns: "Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

21. "Spune casei lui Israel: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata, voi pangari Locasul Meu cel Sfant, fala puterii voastre, ce va e mai scump in ochi, lucrul iubit de voi; si fiii vostri si fiicele voastre, pe care i-ati lasat dupa voi, vor cadea ucisi de sabie." -

22. Si atunci veti face cum am facut si eu. Nu va veti acoperi barba si nu veti manca painea de jale,

23. veti sta cu turbane pe cap si cu incaltamintea in picioare, nu va veti jeli si nici nu veti plange; ci veti tanji pentru nelegiuirile voastre si va veti vaita intre voi. -

24. "Ezechiel va fi un semn pentru voi. Veti face intocmai cum a facut el. Si cand se vor intampla aceste lucruri, veti sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeu.

25. Tu insa, fiul omului, in ziua cand le voi rapi ceea ce face taria lor, bucuria si fala lor, ce le este scump ochilor si lucrul iubit de ei, pe fiii si fiicele lor,

26. in ziua aceea, va veni un fugar la tine ca sa-ti dea de stire si sa auzi cu urechile tale.

27. In ziua aceea, ti se va deschide gura odata cu a fugarului, vei vorbi si nu vei mai fi mut. Vei fi un semn pentru ei, si vor sti ca Eu sunt Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***