Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 22

1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Si tu, fiul omului, vrei sa judeci? Vrei sa judeci cetatea setoasa de sange? Pune-i inainte toate uraciunile ei!

3. Spune: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Cetate care versi sange in mijlocul tau ca sa-ti vina ziua si care-ti faci idoli ca sa te spurci!

4. Te-ai facut vinovata din pricina sangelui pe care l-ai varsat si te-ai spurcat prin idolii pe care i-ai facut. Ti-ai apropiat astfel zilele si ai ajuns la capatul anilor tai! De aceea te fac de ocara printre neamuri si de batjocura printre toate tarile.

5. Cei de aproape si cei de departe isi vor bate joc de tine, caci esti vestita ca spurcata si plina de tulburari!

6. Iata ca in tine, toti voievozii lui Israel isi intrebuinteaza puterea ca sa verse sange.

7. In tine, tatal si mama sunt dispretuiti, strainul este chinuit, orfanul si vaduva sunt asupriti.

8. Tu Imi nesocotesti locasurile Mele cele sfinte, Imi spurci Sabatele.

9. In tine sunt barfitori, ca sa verse sange; in tine se mananca jertfe idolesti pe munti; in mijlocul tau se fac desfranari.

10. In mijlocul tau se descopera goliciunea tatalui; in mijlocul tau este silita femeia in timpul necuratiei ei!

11. In mijlocul tau fiecare se deda la uraciuni cu nevasta aproapelui sau, fiecare se spurca prin amestecare de sange cu nora sa, fiecare necinsteste pe sora sa, pe fiica tatalui sau.

12. In tine se iau daruri pentru varsare de sange. Tu iei dobanda si camata, jefuiesti cu sila pe aproapele tau, si pe Mine Ma uiti, zice Domnul Dumnezeu.

13. De aceea, iata ca bat din maini din pricina lacomiei pe care ai avut-o si din pricina sangelui varsat in mijlocul tau.

14. Iti va suferi inima si iti vor fi mainile destul de tari in zilele cand voi lucra impotriva ta? Eu, Domnul, am vorbit si voi si lucra.

15. Te voi risipi printre neamuri, te voi raspandi in felurite tari si iti voi nimici cu desavarsire necuratia din mijlocul tau.

16. Vei fi spurcata astfel de tine insati inaintea neamurilor si vei sti ca Eu sunt Domnul."

17. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

18. "Fiul omului, casa lui Israel a ajuns pentru Mine ca niste zgura; toti sunt arama, cositor, fier, plumb in cuptorul de topit; au ajuns niste zgura de argint."

19. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Pentru ca toti ati ajuns niste zgura, iata ca va voi strange in mijlocul Ierusalimului.

20. Cum se strange argintul, arama, fierul, plumbul si cositorul in cuptorul de topit si se sufla in foc ca sa se topeasca, asa va voi strange si Eu in mania si urgia Mea, va voi pune acolo si va voi topi.

21. Da, va voi strange si voi sufla peste voi cu focul maniei Mele, si va veti topi in el.

22. Cum se topeste argintul in topitoare, asa veti fi topiti voi in mijlocul lui. Si veti sti ca Eu, Domnul, Mi-am varsat mania peste voi."

23. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

24. "Fiul omului, spune Ierusalimului: "Esti o tara necuratata si neudata de ploaie in ziua maniei."

25. Mai marii lui uneltesc in mijlocul lui ca sa inghita sufletele ca un leu care racneste si isi sfasie prada; pun mana pe bogatii si lucruri scumpe si maresc numarul vaduvelor in mijlocul lui.

26. Preotii lui calca Legea Mea si Imi pangaresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nicio deosebire intre ce este sfant si ce nu este sfant, nici nu invata pe oameni sa faca deosebire intre ce este necurat si ce este curat, isi intorc ochii de la Sabatele Mele, si sunt pangarit in mijlocul lor.

27. Capeteniile lui sunt in mijlocul lui ca niste lupi care isi sfasie prada, varsa sange, pierd sufletele, numai ca sa-si potoleasca lacomia de bani.

28. Prorocii lui au pentru ei tencuieli de ipsos, vedenii inselatoare, prorocii mincinoase. Ei zic: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu!" Si Domnul nu le-a vorbit!

29. Poporul din tara se deda la silnicie, fura, asupreste pe cel nenorocit si pe cel lipsit, calca in picioare pe strain impotriva oricarei dreptati!

30. Caut printre ei un om care sa inalte un zid si sa stea in mijlocul sparturii inaintea Mea pentru tara, ca sa n-o nimicesc; dar nu gasesc niciunul!

31. Imi voi varsa urgia peste ei, ii voi nimici cu focul maniei Mele si le voi intoarce faptele asupra capului lor, zice Domnul Dumnezeu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***