Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 21

1. Si cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, intoarce-ti fata spre Ierusalim si vorbeste impotriva locurilor sfinte, proroceste impotriva tarii lui Israel!

3. Spune tarii lui Israel: "Asa vorbeste Domnul: "Iata, am necaz pe tine, Imi voi trage sabia din teaca si voi nimici cu desavarsire din mijlocul tau pe cel neprihanit si pe cel rau.

4. Pentru ca vreau sa nimicesc cu desavarsire din mijlocul tau pe cel neprihanit si pe cel rau, sabia Mea va iesi din teaca, pentru ca sa loveasca orice faptura de la miazazi pana la miazanoapte.

5. Si orice faptura va sti ca Eu, Domnul, Mi-am scos sabia din teaca si nu se va mai intoarce inapoi in ea.

6. Si tu, fiul omului, gemi! Cu rinichii zdrobiti si cu amaraciunea in suflet, gemi sub privirile lor!

7. Si daca te vor intreba: "Pentru ce gemi?", sa raspunzi: "Pentru ca vine o veste"… Cand va veni, toate inimile se vor inspaimanta, toate mainile vor slabi, toate sufletele se vor mahni si toti genunchii se vor topi ca apa!… Iata ca vine, a sosit - zice Domnul Dumnezeu!"

8. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

9. "Fiul omului, proroceste si spune: "Asa vorbeste Domnul." Zi: "Sabia, da, sabia este ascutita si lustruita.

10. Este ascutita pentru macel si lustruita ca sa luceasca!… O, sabie, tu tai toiagul de carmuire al fiului Meu, care nesocoteste orice lemn…

11. A dat-o la lustruit, ca s-o apuce cu mana; este ascutita sabia si lustruita, ca sa inarmeze mana celui ce macelareste.

12. Striga si vaita-te, fiul omului! Caci este scoasa impotriva poporului Meu, impotriva tuturor voievozilor lui Israel care sunt dati prada sabiei impreuna cu poporul Meu; de aceea bate-te pe coapsa!

13. Da, incercarea s-a facut, si ce va fi daca toiagul acesta de carmuire, care nesocoteste totul va fi nimicit? - zice Domnul Dumnezeu!"

14. Si tu, fiul omului, proroceste si bate din maini! Loviturile sabiei sa fie indoite, intreite! Este sabia de macel, sabia macelului celui mare, care ii urmareste din toate partile.

15. Ca sa arunc groaza in inimi, ca sa inmultesc pe cei loviti, de aceea am tras sabia, amenintandu-i la toate portile lor. Vai! E facuta sa fulgere si ascutita pentru macel!

16. Strange-ti puterile, sabie, intoarce-te la dreapta! Asaza-te, intoarce-te la stanga! Indreapta-ti ascutisul in toate partile!

17. Si Eu voi bate din maini de bucurie si Imi voi potoli urgia. Eu, Domnul, vorbesc!"

18. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

19. "Fiul omului, croieste-ti doua drumuri pe unde sa treaca sabia imparatului Babilonului! Amandoua trebuie sa iasa din aceeasi tara. Fa un semn pe drum, fa-l la inceputul drumului care duce intr-o cetate.

20. Sa faci unul din aceste drumuri asa ca sabia sa vina la Raba, cetatea copiilor lui Amon, si pe celalalt, asa ca sabia sa vina in Iuda, la Ierusalim, cetatea intarita.

21. Caci imparatul Babilonului sta la rascruce, la capatul celor doua drumuri, ca sa dea cu bobii; el scutura sagetile, intreaba terafimii si cerceteaza ficatul.

22. Sortul care este in dreapta lui inseamna Ierusalimul, unde vor trebui sa ridice berbeci, sa dea porunca pentru macel si sa scoata strigate de razboi; vor ridica berbeci impotriva portilor, vor ridica intarituri si vor face santuri de aparare.

23. Copiii lui Israel nu vad in aceasta decat niste vrajitorii desarte, ei care au facut juraminte mincinoase. Dar imparatul Babilonului isi aduce aminte de nelegiuirea lor, asa ca vor fi prinsi."

24. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Pentru ca va faliti cu nelegiuirea voastra, vadindu-va faradelegile, aratandu-va pacatele in toate faptele voastre; pentru ca va faliti cu ele, veti fi prinsi de mana lui!

25. Si tu, domn nelegiuit, gata sa fii ucis, domn al lui Israel, a carui zi vine tocmai cand nelegiuirea este la culme!"

26. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "La o parte cu mitra, jos cununa imparateasca! Nu mai este cum a fost. Ce este plecat va fi inaltat, si ce este inaltat va fi plecat!

27. Voi da jos cununa, o voi da jos, o voi da jos. Dar lucrul acesta nu va avea loc decat la venirea Aceluia care are drept la ea si in mana caruia o voi incredinta. -

28. Si tu, fiul omului, proroceste si spune: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu despre copiii lui Amon si despre ocara lor." Spune: "Sabia, da, sabia este scoasa pentru macel; este lustruita pentru nimicire, ca sa luceasca!

29. In mijlocul vedeniilor cu care te insala ei si in mijlocul prorociilor mincinoase pe care ti le fac ei, te vor face sa cazi intre trupurile moarte ale celor rai, a caror zi vine tocmai cand nelegiuirea lor este la culme.

30. Baga-ti sabia inapoi in teaca. In locul in care ai fost facut, in tara ta de nastere, te voi judeca!

31. Imi voi varsa mania peste tine, voi sufla impotriva ta cu focul urgiei Mele si te voi da in mainile unor oameni care sfasie si care nu lucreaza decat la nimicire.

32. Vei fi ars de foc; sangele tau va curge in mijlocul tarii! Nu-si vor mai aduce aminte de tine! Caci Eu, Domnul, am vorbit."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***