Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 19

1. "Tu insa fa o plangere asupra domnului lui Israel

2. si zi: "Ce era mama ta? O leoaica. Statea culcata cu leii si isi crestea puii in mijlocul puilor de lei.

3. A crescut pe unul din puii ei, care s-a facut un leut, a invatat sa sfasie prada; si a mancat oameni.

4. Neamurile au facut o prinsoare impotriva lui, si a fost prins in groapa lor; i-au pus un belciug in nari si l-au dus in tara Egiptului.

5. Leoaica, daca a vazut ca degeaba il astepta si ca s-a inselat in nadejdea ei, a luat un alt pui si l-a facut leut.

6. El a umblat cu leii, s-a facut leut, a invatat sa sfasie prada si a mancat oameni.

7. A navalit in palatele lor si le-a nimicit cetatile; asa ca tara, cu tot ce se afla in ea, s-a ingrozit de mugetul racnetelor lui.

8. Dar impotriva lui s-au insiruit neamurile din toate tinuturile dimprejur. I-au intins laturi, si a fost prins in groapa lor.

9. I-au pus un belciug in nari, l-au pus intr-o cusca si l-au dus la imparatul Babilonului, apoi l-au dus intr-o cetatuie ca sa nu i se mai auda glasul pe muntii lui Israel. -

10. Mama ta, ca si tine, era ca o vie sadita langa ape. Era roditoare si incarcata de mladite din pricina belsugului apelor.

11. Ramurile ei erau asa de tari ca se puteau face toiege de carmuitori din ele; prin inaltimea ei intrecea ramurile stufoase si atragea privirile cu inaltimea ei si prin multimea mladitelor ei.

12. Dar a fost smulsa cu manie si aruncata la pamant; vantul de rasarit i-a uscat rodul; mladitele ei cele puternice au fost rupte, s-au uscat si le-a mancat focul.

13. Si acum este sadita in pustiu, intr-un pamant uscat si fara apa.

14. Din mladitele ei a iesit foc, si i-a mancat rodul; asa ca nu mai are ramuri tari, bune pentru un toiag de carmuitor. Aceasta-i o cantare de jale si va sluji drept cantare de jale."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***