Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 14

1. Cativa din batranii lui Israel au venit la mine si au sezut inaintea mea.

2. Si cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

3. "Fiul omului, oamenii acestia isi poarta idolii in inima si isi pironesc privirile spre ceea ce i-a facut sa cada in nelegiuire! Sa Ma las Eu sa fiu intrebat de ei?

4. De aceea vorbeste-le si spune-le: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Orice om din casa lui Israel care isi poarta idolii in inima si care isi pironeste privirile spre ceea ce l-a facut sa cada in nelegiuirea lui - daca va veni sa vorbeasca prorocului - Eu, Domnul, ii voi raspunde, in ciuda multimii idolilor lui,

5. ca sa prind in chiar inima lor pe aceia din casa lui Israel care s-au departat de Mine din pricina tuturor idolilor."

6. De aceea, spune casei lui Israel: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Intoarceti-va si abateti-va de la idolii vostri, intoarceti-va privirile de la toate uraciunile voastre!

7. Caci orice om din casa lui Israel sau din strainii care locuiesc pentru o vreme in Israel, care s-a departat de Mine, care isi poarta idolii in inima lui si nu-si ia privirile de la ceea ce l-a facut sa cada in nelegiuirea lui - daca va veni sa vorbeasca unui proroc, ca sa Ma intrebe prin el - Eu, Domnul, prin Mine insumi ii voi raspunde.

8. Imi voi intoarce fata impotriva omului acestuia, il voi face un semn si de pomina si-l voi nimici cu desavarsire din mijlocul poporului Meu. Si veti sti ca Eu sunt Domnul!

9. Daca prorocul se va lasa amagit sa rosteasca un cuvant, Eu, Domnul, am amagit pe prorocul acela; Imi voi intinde mana impotriva lui si-l voi nimici din mijlocul poporului Meu, Israel.

10. Isi vor purta astfel pacatul lor, si pedeapsa prorocului va fi la fel cu pedeapsa celui ce intreaba,

11. ca sa nu mai rataceasca de la Mine casa lui Israel si sa nu se mai spurce cu toate faradelegile ei. Atunci vor fi poporul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul lor, zice Domnul Dumnezeu!"

12. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

13. "Fiul omului, cand va pacatui o tara impotriva Mea dedandu-se la faradelege, si Imi voi intinde mana impotriva ei - daca ii voi sfarama toiagul painii, daca ii voi trimite foametea, daca ii voi nimici cu desavarsire oamenii si vitele -

14. chiar de ar fi in mijlocul ei acesti trei oameni: Noe, Daniel si Iov, ei nu si-ar mantui decat sufletul lor prin neprihanirea lor, zice Domnul Dumnezeu.

15. Daca as lasa ca tara sa fie cutreierata de fiare salbatice, care ar lasa-o fara popor, daca ar ajunge un pustiu pe unde n-ar mai putea trece nimeni, din pricina acestor fiare,

16. si ar fi in mijlocul ei acesti trei oameni, pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca n-ar scapa nici fii, nici fiice, ci numai ei ar scapa, si tara ar ajunge un pustiu.

17. Sau daca as aduce sabie impotriva tarii acesteia, daca as zice sa treaca sabia prin tara, daca i-as nimici cu desavarsire oamenii si vitele,

18. si ar fi in mijlocul ei acesti trei oameni, pe viata Mea - zice Domnul Dumnezeu - ca n-ar scapa nici fii, nici fiice, ci numai ei singuri ar scapa.

19. Sau daca as trimite ciuma in tara aceasta, daca Mi-as varsa urgia impotriva ei prin molima ca sa-i nimicesc cu desavarsire oamenii si vitele,

20. si ar fi in mijlocul ei Noe, Daniel si Iov, pe viata Mea - zice Domnul Dumnezeu - ca n-ar scapa nici fii, nici fiice, ci numai ei si-ar mantui sufletul prin neprihanirea lor."

21. Totusi asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Macar ca trimit impotriva Ierusalimului cele patru pedepse grozave ale Mele: sabia, foametea, fiarele salbatice si ciuma, ca sa nimicesc cu desavarsire din el oamenii si vitele,

22. tot va fi o ramasita care va scapa, care va iesi din el, si anume: fii si fiice. Iata, acestia vor veni la voi, le veti vedea purtarea si faptele si va veti mangaia de nenorocirea pe care o aduc asupra Ierusalimului, de tot ce aduc asupra lui.

23. Ei va vor mangaia, cand le veti vedea purtarea si faptele, si veti cunoaste ca nu fara temei fac Eu tot ce fac impotriva Ierusalimului, zice Domnul Dumnezeu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***