Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 13

1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, proroceste impotriva prorocilor lui Israel care prorocesc si spune celor ce prorocesc dupa gustul inimii lor: "Ascultati cuvantul Domnului!

3. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Vai de prorocii fara minte care umbla dupa duhul lor si nu vad nimic!

4. Prorocii tai, Israele, sunt ca niste sacali in mijlocul daramaturilor!

5. Voi nu v-ati suit inaintea sparturilor, n-ati inconjurat cu un zid casa lui Israel ca sa ramaneti tari in lupta in ziua Domnului.

6. Vedeniile lor sunt inselatoare, si prorociile lor mincinoase. Ei zic: "Asa vorbeste Domnul!", macar ca Domnul nu i-a trimis; si fac pe oameni sa traga nadejde ca se va implini cuvantul lor.

7. Nu sunt inselatoare vedeniile pe care le aveti si nu sunt mincinoase prorociile pe care le rostiti? Voi ziceti: "Asa vorbeste Domnul!", in timp ce Eu n-am vorbit.

8. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Pentru ca spuneti lucruri inselatoare si vedeniile voastre sunt minciuni, iata, am necaz pe voi, zice Domnul Dumnezeu.

9. Mana Mea va fi impotriva prorocilor ale caror vedenii sunt inselatoare si ale caror prorocii sunt mincinoase; ei nu vor ramane in adunarea poporului Meu, nu vor fi scrisi in cartea casei lui Israel, nici nu vor intra in tara lui Israel. Si veti sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeu.

10. Lucrurile acestea se vor intampla pentru ca ei ratacesc pe poporul Meu zicand: "Pace!", cand nu este pace. Poporul Meu zideste un zid, si ei il tencuiesc cu ipsos.

11. De aceea spune celor ce-l acopera cu ipsos ca se va prabusi, va veni o ploaie cu vifor, pietrele de grindina vor cadea si se va dezlantui furtuna.

12. Iata, vi se prabuseste zidul! Si atunci vi se va zice: "Unde este ipsosul cu care l-ati tencuit?"

13. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "In urgia Mea voi porni furtuna; in mania Mea va veni o ploaie cu vifor; si vor cadea pietre de grindina ca sa nimiceasca.

14. Voi surpa zidul pe care l-ati tencuit cu ipsos, il voi dobori la pamant, si i se vor dezgoli temeliile; se va prabusi, si veti pieri in mijlocul daramaturilor lui. Si veti sti ca Eu sunt Domnul.

15. Imi voi potoli astfel mania impotriva zidului si impotriva celor ce l-au tencuit cu ipsos; si va voi spune: "Nu mai este niciun zid! Si s-a ispravit cu cei ce l-au tencuit cu ipsos!

16. S-a ispravit cu prorocii lui Israel care prorocesc asupra Ierusalimului si au vedenii de pace asupra lui, cand nu este pace, zice Domnul Dumnezeu."

17. Iar tu, fiul omului, intoarce-ti privirile impotriva fiicelor poporului tau care prorocesc dupa gustul inimii lor si proroceste impotriva lor!

18. Spune: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Vai de cele ce cos pernite pentru subsuori si fac marame pentru capetele oamenilor, de orice marime, ca sa prinda suflete! Socotiti ca veti prinde sufletele poporului Meu, ca sa va pastrati cu viata sufletele voastre?

19. Voi Ma necinstiti inaintea poporului Meu pentru cativa pumni de orz si cateva bucati de paine, ucigand niste suflete care n-ar trebui sa moara si facand sa traiasca niste suflete care n-ar trebui sa traiasca, inseland astfel pe poporul Meu care asculta minciunile voastre.

20. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata, am necaz pe pernitele voastre prin care prindeti sufletele ca pasarile; de aceea vi le voi smulge de la brate si voi da drumul sufletelor, si anume sufletelor pe care le prindeti ca pasarile!

21. Va voi rupe maramele si voi scoate pe poporul Meu din mainile voastre, ca sa nu mai cada prada in mainile voastre; si veti sti ca Eu sunt Domnul.

22. Pentru ca intristati prin minciuni inima celui neprihanit, cand Eu insumi nu l-am intristat, si pentru ca intariti mainile celui rau ca sa-l impiedicati sa se lase de calea lui cea rea, fagaduindu-i viata -

23. de aceea nu veti mai avea vedenii inselatoare si nu veti mai rosti prorocii. Voi scoate din mainile voastre pe poporul Meu si veti sti ca Eu sunt Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***