Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 12

1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

2. "Fiul omului, tu locuiesti in mijlocul unei case de indaratnici, care au ochi sa vada, si nu vad, urechi de auzit, si n-aud; caci sunt o casa de razvratiti.

3. De aceea, fiul omului, pregateste-ti lucrurile de calatorie si pleaca ziua sub ochii lor! Pleaca, in fata lor, din locul unde esti si du-te in alt loc: poate ca vor vedea ca sunt o casa de indaratnici.

4. Scoate-ti lucrurile, ca niste lucruri de calatorie, ziua, sub ochii lor; dar pleaca seara in fata lor, cum pleaca cei ce se duc in robie.

5. Sa spargi zidul sub ochii lor si sa-ti scoti lucrurile pe acolo.

6. Sa le pui pe umar sub ochii lor, sa le scoti afara pe negura, sa-ti acoperi fata si sa nu te uiti la pamant; caci vreau sa fii un semn pentru casa lui Israel."

7. Am facut cum mi se poruncise: mi-am scos lucrurile ziua ca pentru calatorie, seara am spart zidul cu mana si le-am scos pe negura, si le-am pus pe umar in fata lor.

8. Dimineata insa cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

9. "Fiul omului, nu ti-a zis casa lui Israel, aceasta casa de indaratnici: "Ce faci?"?

10. Spune-le: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Prorocia aceasta priveste pe domnul care este la Ierusalim si pe toata casa lui Israel care se afla acolo."

11. Spune: "Eu sunt un semn pentru voi! Cum am facut eu, asa li se va face si lor: se vor duce intr-o tara straina in robie.

12. Domnitorul care este in mijlocul lor isi va pune lucrurile pe umar si va pleca pe negura; vor sparge zidul ca sa-l scoata afara; isi va acoperi fata, ca sa nu vada pamantul cu ochii.

13. Imi voi intinde mreaja peste el si va fi prins in latul Meu; il voi duce la Babilon, in tara haldeilor; dar nu-i va vedea si va muri acolo.

14. Pe toti cei ce stau in jurul lui si ii sunt de ajutor si pe toate ostile lui, ii voi risipi in toate vanturile si voi scoate sabia dupa ei.

15. Atunci vor sti ca Eu sunt Domnul, cand ii voi imprastia printre neamuri si ii voi risipi in felurite tari.

16. Dar voi lasa din ei vreo cativa oameni care vor scapa de sabie, de foamete si de ciuma ca sa istoriseasca toate uraciunile lor printre neamurile la care vor merge si sa stie ca Eu sunt Domnul."

17. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

18. "Fiul omului, iti vei manca painea tremurand si iti vei bea apa cu neliniste si groaza.

19. Spune poporului din tara: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu despre locuitorii Ierusalimului din tara lui Israel: "Ei isi vor manca painea cu neliniste si isi vor bea apa cu groaza; caci tara le va fi jefuita de tot ce are, din pricina silniciei tuturor celor ce o locuiesc.

20. Cetatile pline cu popor vor fi nimicite, si tara va fi pustiita, ca sa stiti ca Eu sunt Domnul."

21. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

22. "Fiul omului, ce inseamna acest cuvant de batjocura pe care-l intrebuintati in tara lui Israel: "Zilele se lungesc, si toate vedeniile raman neimplinite"?

23. De aceea spune-le: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Voi face sa inceteze acest cuvant de batjocura si nu se va mai intrebuinta in Israel." De aceea spune-le: "Se apropie zilele si toate vedeniile se vor implini!"

24. Caci nu vor mai fi vedenii mincinoase, nici prorocii inselatoare in mijlocul casei lui Israel!

25. Caci Eu, Domnul, voi vorbi; ce voi spune se va implini si nu va mai fi amanat; da, in zilele voastre, casa de indaratnici, voi rosti un cuvant si-l voi implini, zice Domnul Dumnezeu."

26. Cuvantul Domnului mi-a vorbit apoi astfel:

27. "Fiul omului, iata, casa lui Israel zice: "Vedeniile pe care le are el nu sunt aproape sa se implineasca si proroceste pentru vremuri departate!"

28. De aceea spune-le: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Nu va mai fi zabava in implinirea cuvintelor Mele; ci cuvantul pe care-l voi rosti se va implini, zice Domnul Dumnezeu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***